Azovstalin terästehdas on Mariupolin viimeinen linnake, ja se saattaa murtua hetkenä minä hyvänsä – "Ehkä enää tunteja jäljellä"

Tämä on Ukrainan viimeinen linnake Mariupolissa – terästehtaassa piileskelee yli tuhat siviiliä:"Lapset eivät saa auringonpaistetta" 2:05
Tässä tehtaassa Ukrainan viimeiset Mariupolissa olevat joukot piileskelevät.

Azovstalin terästehdas on Ukrainan joukkojen viimeinen linnake Venäjän tuhoamassa Mariupolissa. Sekin saattaa kaatua hetkenä minä hyvänsä.

Yli kymmenen neliökilometrin laajuinen tehdasalue on Venäjän jatkuvan pommituksen kohteena. Tehdasrakennusten uumenissa piileskelee sotilaiden lisäksi ainakin tuhat siviiliä.

Tiistaina Venäjä vaati Azovstalin tehdasta puolustavia Ukrainan sotilaita laskemaan aseensa iltapäivään mennessä. Sotilaat eivät antautuneet, ja keskiviikkona Venäjä ilmaisi saman vaatimuksen.

Venäjän lopullista tunkeutumista tehdasalueelle odotetaan ennemmin tai myöhemmin.

Kriittinen tilanne

Ukrainan merivoimien majurin Serhii Volynan mukaan tilanne Mariupolissa on kriittinen. Hän vetosi keskiviikkoyönä julkaistulla videolla maailman johtajiin avun antamiseksi.

– Tämä saattaa olla viimeinen lausuntoni. Meillä on vain päiviä, ehkä tunteja jäljellä. Vihollisen joukot ovat kymmenen kertaa suuremmat kuin meidän joukkomme, Volyna sanoi.

Keskiviikkona kerrottiin, että Ukraina ja Venäjä ovat alustavasti sopineet humanitaarisen evakuointikäytävän perustamisesta Mariupoliin. Käytävää pitkin kaupungista voidaan evakuoida naisia, lapsia ja vanhuksia.

Katso artikkelin videolta, miltä Azovstalin tehdasalue näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat