MTV ratikkahuumassa Tampereella: Pirkanmaalaiset saavat matkustaa raitiovaunullaan helsinkiläisiä leveämmin

Näin tamperelaiset juhlivat ratikka-aikaan siirtymistä – MTV uudessa raitiovaunussa 10:04
Katso video: Näin tamperelaiset juhlivat ratikka-aikaan siirtymistä – MTV uudessa raitiovaunussa

MTV Uutiset Live kävi paikan päällä sunnuntaina Tampereen keskustorilla, jossa juhlitaan huomenna liikennöinnin aloittavaa ratikkaa.

Yhteensä ratikoita on kahdeksantoista, joista 10 oli keskustorin kupeessa peräkkäin puolilta päivin.

Tampereen Raitiotien toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo kaiken olevan valmista huomista varten.

– Kyllä nyt on hyvä olla tyytyväinen, Sirviö hymyilee.

Kaksi raitiovaunulinjaa aukeaa, joista toinen etuajassa. Hanke on toteutettu myös yli 30 miljoonaa halvemmalla kuin suunniteltu. Sirviö kehuu eri toimijoiden työtä, jotka tekivät sen mahdolliseksi.

– Meillä on ollut hyvä malli tehdä tätä. Kaikki toimijat ovat sitoutuneet erittäin hyvin päivämäärään 9. elokuuta. Sen avulla me olemme saaneet puristettua sen tähän valmiiksi. Hyviä tekijöitä on ollut todella paljon.

Raitiovaunut ovat ajaneet jo 80 000–90 000 kilometriä matkustajakoeliikennettä. Sirviö kiittää tamperelaisia, jotka ovat pitäneet vaunuja hyvin liikenteessä.

Hän on myös tyytyväinen ratikan avaruuteen ja sisustuksen muotoiluun. Tampereen ratikka on 25 senttiä leveämpi ja 10 metriä pidempi kuin Helsingin ratikka. Penkkien kangaskuosi on onnistunut hyvin ja värimaailma on rauhallinen, Sirviö sanoo.

Tamperelaiset valitsivat ratikan värimaailman äänestyksessä ja voittajaksi valikoitui tiilenpunainen sävy.

Ensimmäinen ratikka lähtee huomenna matkaan Hervannan keskustasta kello 04.26. Vaunut pysähtyvät kaikilla pysäkeillä, joten pysähdysmerkkiä ei tarvitse näyttää. Ratikoissa ei myöskään ole pysähtymisnappeja.

Ratikoiden vuoroväli on 7,5 minuuttia. Pysäkit ovat esteettömiä.

Lue myös:

    Uusimmat