MTV Pennsylvaniassa: Trumpin kannattajat kiistävät yhä vaalitappion ja hakevat lohtua äärioikeistolaisen median parista

2:11
Video: Trumpin kannattajat siirtyvät vaalitappion vuoksi yhä enemmän äärioikeistolaisen median pariin.

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump ja hänen kannattajansa jatkavat vaalituloksen kieltämistä, vaikka Joe Bidenin voitto on ollut selvillä pian kaksi viikkoa.

Vaa’ankieliosavaltiossa Pennsylvanissa Trumpin kannattajat uskovat Trumpilla olevan todisteita systemaattisesta vaalihuijauksesta, vaikka Trump ei ole esittänyt niitä. Kannattajat ovat turhautuneita tilanteeseen ja etsivät vaihtoehdoisia faktoja yhä aktiivisemmin äärioikeistolaisen median parista.

Koska konservatiivinen uutiskanava Fox News julisti Joe Bidenin vaalivoittajaksi, Roger Munchak lopetti kanavan seuraamisen. Nyt ainoa tietolähde on äärioikeiston Newsmax-sivusto.

– Newsmax on erinomainen. Kaikki täällä siirtyvät seuraamaan sitä, Munchak kertoo MTV Uutisille.

Biden voitti selvästi sekä valitsijamiehissä että äänimäärässä. Trumpin tukijat eivät suostu uskomaan vaalitulokseen, vaikkei todisteita systemaattisista väärinkäytöksistä ole. Pennsylvaniassa ääntenlaskua viimeistellään ja Bidenin johto on kymmeniä tuhansia ääniä.

– En usko sitä. En usko, että se on totta, kuvernööri ja osavaltion vaaliviranomainen huijaavat.

– Oletko nähnyt todisteita?

–  Uskon, että presidentti Trump näyttää todisteet vielä. Uskon, että hän voittaa, Munchak sanoo.

Munchakin pihamaa ei ole ainoa, missä Trump-liput heiluvat tuulessa. Jacklyn Smith aikoo pitää Trump-kyltit etupihallaan ainakin joulukuun puoleen väliin saakka.

– Pidän Trump-kyltit esillä siihen asti kuin osavaltiot varmistavat viralliset tulokset. Aina on pientä toivoa niin kauan kuin on toivoa, Smith sanoo.

"Olen iloinen, että vaalit ovat ohi"

Smithia surettaa Yhdysvaltain syvä kahtiajako ja riitaisa ilmapiiri.

– En ole onnellinen vaalituloksesta, mutta en voi muuttaa sitä. Toivon vain, että Biden pitää lupauksensa eikä nosta keskiluokan veroja. Biden on ollut politiikassa yli 40 vuotta eikä hän ole vasemmistolainen, mutta hänen puoleensa vasemmistolaiset kollegat huolestuttavat, Smith sanoo.

– Toivotko, että Trump myöntäisi tappionsa?

– Tässä kohtaa jo toivon. En sano tätä siksi, ettenkö uskoisi, että jotain hämärää on meneillään, vaan siksi, että hänen jatkuva vaalitappion kiistäminen ja twiittailu saa vain hänet itsensä näyttämään huonolta.

Kaikkia, edes vaa’ankieliosavaltiossa, vaalit eivät enää stressaa. John Coolbaughin nurmikko erottuu naapureista, sillä hänellä ei kummankaan ehdokkaan kannatuskylttiä esillä.

– Kyllä he pääsevät tästä yli. Itse en pidä Trumpista enkä Bidenista. Olen iloinen, että vaalit ovat ohi, Coolbaugh sanoo ja sytyttää tupakan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja