MTV paikalla: Vuosien rikosmysteeri saa päätöksensä Tampereella – Tesoman surman käsittely alkaa käräjäoikeudessa

0:36

Pirkanmaan käräjäoikeudessa aloitetaan tänään niin kutsutun Tesoman surman käsittely.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kommentoi tapausta poliisille ilmoittautuneen miehen vangitsemisen yhteydessä.​​​​​​​

Vuonna 2014 tapahtunut veriteko oli vuosien ajan mysteeri, kunnes nyt asiassa taposta syytettynä oleva mies ilmoitti itsensä poliisille. Sitä ennen poliisi muun muassa keräsi liki tuhannelta tamperelaiselta mieheltä DNA-näytteen asian tutkimiseksi.

Puukotettu mies hangella käynnisti tutkinnan

Henkirikoksen tutkinta alkoi aamulla 29. joulukuuta 2014, kun lehdenjakaja löysi kuoliaaksi puukotetun miehen makaamassa hangella Tesoman valtatien varrella kulkevalta kevyen liikenteen väylältä.

Tapauksen tutkinta alkoi murhatutkintana. Viikkoa myöhemmin poliisi löysi teossa käytetyn puukon ja sen tupen hankeen kätkettynä väylää ympäröivästä metsästä.

Niistä onnistuttiin eristämään tekijän DNA, jonka perusteella epäiltyä yritettiin kartoittaa. Tuloksetta.

Epäilty koputti poliisin ikkunaan

Vuosien varrella asiasta uutisoitiin laajasti ja eri mahdollisuuksia selvitettiin. Lopulta tapaus selvisi, kun nyt syytettynä oleva mies itse otti yhteyttä poliisiin.

Viime maaliskuussa nyt teosta syytetty vuonna 1994 syntynyt mies koputti poliisiauton ikkunaan Tampereen keskustassa. Mies pyysi päästä tapauksen tutkinnanjohtajan puheille.

Tutkijanjohtajan ollessa poissa huonon omatunnon mies suostui puhumaan toiselle tutkijalle, jolle hän tunnusti tekemänsä henkirikoksen. Mieheltä otettu DNA-näyte, joka vahvisti miehen kytköksen tekoon.

Miehelle tehty mielentilatutkimus

Mies ei luultavasti olisi onnistunut pakenemaan oikeutta ikuisesti, sillä tämä oli poliisin listalla paikalla tapahtuma-aikaan asuneista miehistä. Häneltä olisi siis ajan myötä otettu DNA-näyte.

Miehelle on tehty mielentilatutkimus, ja sen tulokset paljastuvat oikeudenkäynnissä. Mies on poliisin mukaan ollut esitutkinnassa yhteistyöhaluinen, mutta syytetylle ennestään tuntemattoman miehen tapolle ei ainakaan julkisuuteen ole syytä kerrottu.

Syyttäjä vaatii miehelle tuomiota taposta.

MTV Uutiset seuraa tapauksen käsittelyä Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja