MTV:n tiedot: Sexpon entinen toiminnanjohtaja Tommi Paalanen jatkaa säätiössä muissa tehtävissä salakatselutuomiosta huolimatta

Tommi Paalasen tehtävä Sexpon toiminnanjohtajana päättyi tämän saatua tuomion salakatselusta. MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Paalanen jatkaa kuitenkin edelleen Sexpossa vastuukouluttajana, luennoitsijana ja mentorina tuomiostaan huolimatta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 9. lokakuuta, silloin vielä Sexpon toiminnanjohtajana työskennelleen, Tommi Paalasen salakatselusta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen eli tuomiolle voi hakea vielä muutosta.

Tuomion saatuaan Paalanen yhdessä Sexpon hallituksen kanssa päätti väistymisestään toiminnanjohtajan tehtävästä, kertoo hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström MTV:lle lähettämässään sähköpostissa.

Salakatselutuomio koski tilannetta, jossa Paalanen oli kuvannut alasti nukkumassa ollutta uhriaan vuoden 2020 lopulla. Tuomiosta huolimatta Paalanen jatkaa edelleen Sexpossa vastuukouluttajan, luennoitsijan ja mentorin työtehtävissä.

Asia käy ilmi MTV Uutisille esitetystä, Paalasen allekirjoittamasta sähköpostiviestistä, joka on lähetetty Sexpossa opiskelleille henkilöille 19. lokakuuta eli kymmenen päivää Paalasen tuomion jälkeen.

Paalanen kiistää syyllistyneensä salakatseluun, ei kommentoi työtehtäviään Sexpossa

MTV Uutiset tavoitti Tommi Paalasen puhelimitse. 

Paalanen ei kommentoinut, jatkuuko hänen työsuhteensa Sexpoon edelleen. Hän kertoo, että Sexpon hallitus vastaa tämäntyyppisiin kysymyksiin. 

Saamaansa salakatselusyytettä Paalanen kuitenkin kommentoi MTV Uutisille.

– Käräjäoikeus hylkäsi raiskaussyytteen ja sen pohjalta voi miettiä, kuinka oleellinen on salakatselusyyte samalta henkilöltä, Paalanen sanoo.

Paalanen ei piilotellut kritiikkiään siitä, että tapauksesta uutisoidaan. Hän ei pidä salakatselua mitenkään verrannollisena rikoksena raiskaukseen. Hän kiistää syyllistyneensä myös salakatseluun.

– Ilman muuta minulla oli suostumus, Paalanen sanoo, ja jatkaa, että hänellä oli suostumuksen antamisesta todisteita, joita ei pidetty käräjäoikeudessa tarpeeksi arvokkaina.

Paalanen kuvailee MTV Uutisille, että käräjäoikeuden prosessit ovat monimutkaisia.

– Kysymys on siitä, miten arvioidaan ihmissuhteita ja niiden toimintakulttuuria sekä sitä, mitä suhteessa on sovittu. Jos kaikki on sovittu suullisesti, ei tuomioistuimella ole muuta kuin kertomukset käytettävissään.

Hallituksen puheenjohtaja: "Tarkemmat työtehtävät päätetään ajan kanssa"

Sexpo kertoo verkkosivuillaan edistävänsä seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakentavansa myönteistä seksuaalikulttuuria.

Sexpon hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström ei vahvista MTV:lle tietoa siitä, että Paalanen toimisi säätiössä vastuukouluttajana, luennoitsijana ja mentorina, mutta vahvistaa Paalasen edelleen jatkavan säätiön toiminnassa.

Paalasen tarkemmat tulevaisuuden työtehtävät päätetään ajan kanssa, kun tilanne selkiytyy ja uusi toiminnanjohtaja on päässyt rauhassa aloittamaan työssään. Emme osaa vielä sanoa, mitä käytännön työtehtävät tulevat jatkossa olemaan, sillä Sexpossa on ollut pidempään meneillään laajempi organisaatiouudistus, Forsström kirjoittaa sähköpostissaan MTV:lle.

Forsström kirjoittaa myös, että Sexpo toimii seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi ja, että säätiölle on tärkeää muun muassa suostumuksen merkitys kaikessa seksuaalisessa toiminnassa. 

– Tämä periaate on keskeinen kaikille Sexpossa toimiville henkilöille, on ollut yli viisikymmentä vuotta ja on jatkossakin. On erittäin valitettavaa, että Sexpo on joutunut keskelle keskustelua, jossa meille keskeiset arvot on kyseenalaistettu, Forsström päättää viestinsä.

Lue myös:

    Uusimmat