MTV:n kysely: Raja-aidan rakentamiselle vankka tuki suomalaisilta

Havainnekuva paljastaa millainen itärajan aidasta tulee – Asiantuntija: “Tulisi kestää Suomen erikoisolosuhteet” 0:59
Katso myös: Havainnekuva paljastaa millainen itärajan aidasta tulee – Asiantuntija: "Tulisi kestää Suomen erikoisolosuhteet"

Hallituksen suunnitelma aidan rakentamisesta itärajalle saa suomalaisilta vankan tuen.

MTV Uutisten kyselyssä 58 prosenttia suomalaisista sanoi kannattavansa raja-aidan rakentamista. Vastustajia oli 22 prosenttia, ja 19 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa kantaansa. 

Taloustutkimus kysyi asiaa tällä viikolla ja kyselyyn vastasi yli tuhat ihmistä.

Kyselyn virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomen on tarkoitus rakentaa itärajalle pikaisesti raja-aidan pilottiosuus. Aidan kokeiluosuudesta on hallituksessa yhteisymmärrys, mutta siitä ei ole vielä varsinaisesti tehty päätöstä. STT:n tietojen mukaan pilottiaita olisi pituudeltaan kolme kilometriä.

Raja-aidan kokeiluhankkeelle ollaan varaamassa lisätalousarviossa noin kuusi miljoonaa euroa. Rajavartiolaitos on pitänyt raja-aitaa tarpeellisena ja sen pilottia tärkeänä.

Enimmillään 260 kilometrin pituisen aidan rakentaminen kestäisi kolmesta neljään vuotta. Eduskuntapuolueet kävivät tiistaina asiasta poliittisen keskustelun.

Marin: Puolueet yksimielisiä raja-aidan tarpeesta 2:57
Pääministeri Sanna Marin kertoi alkuviikon kokouksen jälkeen, mitä puolueet olivat keskustelleet itärajalle kaavaillun raja-aidan tarpeellisuudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat