MTV kokonaan Bonnierille

Puolet MTV-konsernista on tähän asti ollut sijoitusyhtiö Proventuksen omistuksessa. MTV:n johdon mukaan uusi omistajajärjestely ei vaikuta yhtiön toimintaan.

MTV-konserni siirtyy kokonaan ruotsalaisen Bonnierin omistukseen. Bonnier omistaa jo nyt MTV:stä puolet, ja se ostaa nyt toisen puolikkaan sijoitusyhtiö Proventus Ab:ltä.

MTV Oy ei ole suoraan Bonnier Ab:n omistuksessa, vaan yhtiön omistaa Suomessa rekisteröity Nordic Broadcasting Oy. Nordic Broadcastingin omistaa puoliksi Bonnier ja sijoitusyhtiö Proventus. Nyt tehdyllä kaupalla Proventuksen osuus siirtyy kokonaan Bonnierille. Ruotsissa Nordic Broadcasting omistaa kokonaan maan suurimman kaupallisen tv-kanavan TV4:n.

Bonnier AB

MTV-konserniin kuuluvat muun muassa MTV3-kanava, SubTV ja Radio Nova. Ruotsalainen mediakonserni Bonnier omistaa Suomessa myös kirjankustantaja Tammen ja julkaisee useita aikakauslehtiä.

MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara kertoo, että kaupalla ei ole vaikutuksia MTV:n toimintaan.

- Kauppa ei vaikuta käytännössä mitenkään. Meillä on ollut jo aiemmin suunnitelmia tiivistää yhteistyötä ruotsalaisen TV4-kanavan kanssa, mutta tämä omistusjärjestely ei vaikuta siihenkään, koska suunnitelmat olisivat toteutuneet joka tapauksessa, Karhuvaara sanoo.

Proventus jatkossakin rahoittaja

Proventus jatkaa edelleen MTV:n aktiivisena rahoittajana, ja Nordic Broadcastingin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Proventuksen toimitusjohtaja Daniel Sachs. Lisäksi sekä TV4:n että MTV:n hallituksissa istuu tulevaisuudessakin Proventuksen edustajia.

Nordic Broadcastingin toimitusjohtajasta Torsten Larssonista tulee sekä MTV:n että TV4:n hallituksen puheenjohtaja. Proventus jatkaa sijoituksiaan Nordic Broadcastingiin investoimalla pääomalainaan osana omaa Development Capital -liikealuettaan.

- Olemme ylpeitä siitä, että olemme omistajina edistäneet sekä TV4:n että MTV:n kilpailukykyä ja kannattavuutta. Nordic Broadcastingin aktiivisena rahoituskumppanina pyrimme kansainvälistämään toimintaa entisestään ja saamaan aikaiseksi uusia rakennejärjestelyjä. Uuden rakenteen ansiosta Nordic Broadcasting voi tehdä tiiviimpää yhteistyötä Bonnier-konsernin muiden yritysten kanssa ja vahvistaa siten toimintayksiköitään, Proventuksen toimitusjohtaja ja Nordic Broadcastingin hallituksen puheenjohtaja Daniel Sachs toteaa.

- Tekemällä Nordic Broadcastingista kokonaan omistamamme tytäryhtiön luomme parhaat edellytykset sille, että TV4 ja MTV voivat saada täyden hyödyn yhteistyöstään muiden Bonnier-konsernin yritysten kanssa. Aiomme myös tarkastella uusia laajennusmahdollisuuksia. Arvostamme yhteistyötämme Proventuksen kanssa varsinkin tässä yhteydessä. Proventus on ollut vahva tekijä viime vuosien muutostyössä, Nordic Broadcastingin toimitusjohtajaTorsten Larsson sanoo.

Yrityskauppa edellyttää vielä asianomaisten kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja