Mainos

MTV Egyptissä: Salakuljettajat karttavat turisteja aavikolla

Egyptin läntisellä aavikolla on lähes yhtä harvinaista nähdä käärme kuin salakuljettaja. Molemmista näkee yleensä vain jälkiä hiekassa.

Ulkoministeriön matkustussuosituksen mukaan matkustamista Egyptissä lähelle Sudanin ja Libyan rajaa tulee välttää. Egyptin läntisen aavikon turistimatkat tehdään aina yhteistyössä poliisin ja muiden turvallisuusviranomaisten sekä armeijan kanssa. Läntisellä aavikolla on kidnapattu turisteja viimeksi vuonna 2008.

Valvontaa on tehostettu

Tammikuun 2011 vallankumouksen jälkeen Egyptin armeija on tehostanut raja-alueiden valvontaa etenkin kitkeäkseen aiemmin runsaana rehottanutta salakuljetusta. Libyasta on tuotu Egyptiin Libyan vallankumouksen jälkeen paljon aseita.

Maaliskuussa läntisellä aavikolla matkannut Kamal Expedition -tutkimusretkikunta näki salakuljettajien tuoreiden autonjälkien lisäksi myös salakuljettajia. Huomatessaan retkikunnan salakuljettajat piiloutuivat dyynien taakse.

Luvattomat ajoneuvot tuhotaan ilmasta käsin

Raja-alueella partioiva Egyptin armeija ei kohtele salakuljettajia hellästi. Nykyisen käytännön mukaan aavikolla ilman lupaa liikkuvat autot tuhotaan -- yleensä ilmasta käsin.

Aavikon turistimatkojen järjestäjät joutuvatkin käyttämään paljon aikaa byrokratiaan turvallisuusviranomaisten kanssa. Etenkin raja-alueiden tuntumassa liikkuvilla on luvan lisäksi tietyt ajankohdan mukaan vaihtuvat värikoodit, jotka näkyvät selkeästi ilmasta. Näin pyritään varmistamaan, ettei armeija vahingossa luule matkailijoita salakuljettajiksi.

Ei koskaan yksin aavikolle

Salakuljettajat kuten ilman asianmukaisia lupajärjestelyjä aavikolle lähtevät matkailijatkin liikkuvat aavikolla henkensä kaupalla. Aavikolle ei koskaan pidä lähteä yksin ja mukana on aina oltava aavikko-olot perusteellisesti tunteva opas ja kokeneet kuljettajat. Erityisesti raja-alueilla matkailijaryhmän mukana on aina myös vähintään yksi poliisiauto ja useampi aseistettu poliisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.