MTV aloitti "ministeripelin" – tässäkö on Sipilän hallitus ja eduskunnan puhemiehistö?

Hallituksen kokoonpanospekulaatiot ovat kirvoittaneet myös veikkauksia ministerinimistä. Tässä on MTV Uutisten ehdotus "Sipilän dream teamiksi", jos hallituspohjaksi kaavailtu keskusta-perussuomalaiset-kokoomus pitää kutinsa.

Kovinta peliä kulisseissa pelataan ulko- ja valtionvarainministerin paikoista.

Pääministeri

Ulkoministeri tai valtionvarainministeri

Muut ministeriehdokkaat

Annika Saarikko

Anu Vehviläinen

Olli Rehn

Mika Lintilä

Paula Risikko

Jaana Pelkonen

Petteri Orpo

Jussi Niinistö

Sampo Terho

Näiden lisäksi ministerikaavailussa mukana ovat ainakin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström (ps.), Sanni Grahn-Laasonen (kok.), Sari Sarkomaa (kok), Pirkko Mattila (ps.) . Jos hallitukseen yltää myös RKP, on Carl Haglundin paikka ja jatko puolustusministerinä lähes varmaa.

Sittenkin demarit?


Jos hallitukseen nouseekin SDP, on ministeriehdokkaita kosolti. Antti Rinne jatkaisi valtiovarainministerinä, muut kärkinimet olisivat Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma, Antti Lindtman, Sirpa Paatero, Maarit Feldt-Ranta ja Susanna Huovinen.

Kaikkia yllä mainittuja nimiä ei hallituksessa kuitenkaan nähdä - Sipilän arvion mukaan hallituksesta tiivistetään 12 ministerin nippu.

Puhemiehet ja ryhmyrit

Entäs ex-pääministeri Matti Vanhanen? Hänelle sovitellaan keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan virkaa. Arto Satonen jatkaisi kokoomuksen ryhmyrinä. Demarien ja perussuomalaisten ryhmyripeli on vielä täysin levällään. SDP:n edellinen ryhmäjohtaja Jouni Backman putosi eduskunnasta.

Eduskunnan puhemiehen pesti menee toiseksi suurimmalle puolueelle. Nykyisistä edustajista sopivin on Toimi Kankaanniemi. Avuksi ehdolla ovat keskustasta Sirkka-Liisa Anttila ja Mauri Pekkarinen sekä kokoomuksesta Ilkka Kanerva. Vaalien nelosen SDP jää ilman paikkaa puhemiehistössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja