Yksi merkki kertoo onko liha sataprosenttisesti suomalaista alkuperää, muistuttaa MTK.
MTK:n mukaan valitsemalla Hyvää Suomesta –merkityn lihan kuluttaja voi olla varma, että liha on sataprosenttisesti suomalaista alkuperää. Merkkiä voivat käyttää Suomessa toimivat elintarvikevalmistajat, jotka valmistavat tuotteitaan suomalaisista raaka-aineista.
Naudanlihan merkitseminen on pakollista Euroopan unionin jäsenmaissa, eikä puutteellisesti merkittyä naudanlihaa saa myydä kaupassa. Naudanlihan merkitseminen on edellytys sen jäljitettävyydelle. Liha pitää voida jäljittää siihen eläimeen tai eläinryhmään, mistä kyseinen liha on peräisin. Ketjun toimijoilla pitää olla käytössään järjestelmä, jolla voidaan selvittää kaikissa tuotanto- ja myyntivaiheissa naudanlihaerän alkuperä. Kuluttajan pitää voida luottaa tähän.

