MTK muistuttaa: Tästä tunnistat, onko liha täysin kotimaista

Yksi merkki kertoo onko liha sataprosenttisesti suomalaista alkuperää, muistuttaa MTK.

MTK:n mukaan valitsemalla Hyvää Suomesta –merkityn lihan kuluttaja voi olla varma, että liha on sataprosenttisesti suomalaista alkuperää. Merkkiä voivat käyttää Suomessa toimivat elintarvikevalmistajat, jotka valmistavat tuotteitaan suomalaisista raaka-aineista.

Naudanlihan merkitseminen on pakollista Euroopan unionin jäsenmaissa, eikä puutteellisesti merkittyä naudanlihaa saa myydä kaupassa. Naudanlihan merkitseminen on edellytys sen jäljitettävyydelle. Liha pitää voida jäljittää siihen eläimeen tai eläinryhmään, mistä kyseinen liha on peräisin. Ketjun toimijoilla pitää olla käytössään järjestelmä, jolla voidaan selvittää kaikissa tuotanto- ja myyntivaiheissa naudanlihaerän alkuperä. Kuluttajan pitää voida luottaa tähän.

Kuluttajaa ei saa johtaa harhaan

EU:n kuluttajainformaatioasetuksen lähtökohtana on, että kuluttajaa ei saa johtaa harhaan, vaan kaiken annetun tiedon tulee olla yksiselitteistä ja ymmärrettävää. MTK ei hyväksy ruoalla huijaamista eikä lihan alkuperän hämärtämistä.

MTK:n mukaan suomalainen ruuantuotanto on vastuullista. Tuotanto on reilua kuluttajalle, eläimelle, ympäristölle ja elintarvikeketjun työntekijöille. Tiukka elintarvikelainsäädäntö, valvonta ja ruokaketjun omaehtoiset toimet pitävät huolen siitä, että suomalainen ruoka on turvallista ja sen alkuperä jäljitettävissä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja