MT: Rikollisjärjestöt siirtävät toimintojaan maaseudulle – "Poliisit keskittyvät asutuskeskittymiin, syrjäseudut jäävät vähemmälle huomiolle"

Keskusrikospoliisin rikoskomisario kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että merkittävät rikollisjärjestöt ovat jo nyt siirtäneet toimintojaan suurista kaupungeista maaseudulle.

Keskusrikospoliisin arvion mukaan tulevaisuudessa vastaavanlainen kehitys tulee jatkumaan.

Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa keskusrikospoliisin tiedusteluosaston rikoskomisario Jussi Oksanen kertoo, että syy muutoksen taustalla on poliisien määrän sekä viranomaisvalvonnan väheneminen syrjäisemmillä seuduilla.

– Tietysti tästä seuraa se, että poliisit keskittyvät asutuskeskittymiin, ja silloin nämä syrjäseudut jäävät vähemmälle huomiolle, Oksanen kertoo.

Syrjäseutujen poliisien vähäinen määrä on antanut järjestäytyneelle rikollisuudelle mahdollisuuden toteuttaa toimiaan rauhassa.

Oksanen arvioi, että tulevaisuudessa rikollisryhmät levittäytyvät yhä laajemmalle alueelle. Tämän seurauksena huumausaineiden tarjonta sekä rikollisuuden määrä maaseudulla lisääntyy. Ensisijaisesti ryhmät levittäytyvät kuitenkin toiminnan kannalta keskeisille paikkakunnille.  

Lue myös:

    Uusimmat