Mount Everestin törkytalkoiden karua saldoa: Lumen alta paljastunut neljän ihmisen ruumiit ja lähes 11 tonnia roskaa

Mount Everest on vaatinut tänä vuonna 11 kuolonuhria 1:55
Pelkästään tänä vuonna Mount Everest on vaatinut jo 11 kuolonuhria.

Siivousoperaatio kuuluisan Mount Everest -vuoren siistimiseksi on tuottanut tulosta kuluneiden viikkojen aikana.

Siivousretkikunta on kerännyt maailman korkeimmalta vuorelta pois jo 10 800 kiloa jätettä sekä neljä ihmisen ruumista, uutisoi Independent.

Siivoojat ovat käyttäneet viikkoja keräten vuorelta ruokakääreitä, tölkkejä, pulloja ja tyhjiä myrkkysylintereitä, kertoo Nepalin turismiviranomainen.

Urakka aloitettiin jo aiemmin keväällä, jolloin siivoustavoitteeksi oli asetettu 10 000 kiloa roskaa. Tavoite on nyt siis jo ylitetty.

Ruumiit lennätettiin tunnistamista varten

Sulavan lumen alta paljastuneet neljä ruumista kannettiin leiriin vuoren juurella ja lennätettiin Katmanduun niiden tunnistamista varten. Myös osa kerätystä roskasta lennätettiin Katmanduun kierrätettäväksi.

Viranomaisten mukaan siivousoperaatio on ollut menestys, mutta työtä on vielä tehtävänä. Tarkkaa tietoa vuoren sisältämästä roskan määrästä ei ole, sillä osa jätteestä on lumen alla ja paljastuu vasta lämpötilojen kohotessa.

Valtaosa roskasta sijaitsee kahdessa leirissä, jotka ovat levähdykselle tarkoitettuja välietappeja matkalla vuoren huipulle.

Viime aikoina on uutisoitu roskaisuuden lisäksi myös muista Mount Everestiä vaivaavista ongelmista. Suurimpana niistä on tavanomaista lyhyemmän kiipeilykauden aiheuttama tungos vuorelle, jonka takia Everestillä on pelkästään tänä vuonna kuollut jo 11 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat