Moto2-kausi päättyi Aki Ajon tallin juhliin: Brad Binder varmisti MM-hopeansa voitolla

Kauden viimeinen Moto2-kilpailu Valencian radalla päättyi suomalaisjuhliin, kun Aki Ajon tallin Brad Binder ajoi kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa varmistaen samalla MM-hopean.

Valencian osakilpailun suurin jännitysmomentti oli kamppailu MM-hopeasta. MM-sarjan kolmantena kisaan lähteneen Thomas Luthin oli napattava viisi pistettä enemmän kuin Red Bull KTM Ajo -tallin Brad Binder, jotta Luthi yltäisi Binderin edelle.

MotoGP-kausi C Morella!

Valencian GP:n lähetykset 16.-17.11.

Su: Osakilpailut Moto3 klo 11.45, Moto2 klo 13.35, MotoGP klo 14.45, MotoE klo 16.20

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Kilpailusta muodostuikin jännittävä kaksintaistelu juuri Luthin ja Binderin välille. Kaksikko hallitsi kilpailun tapahtumia kärjessä Luthin vetäessä letkaa.

Binder vaani Luthia lukuisten kierrosten ajan, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella suomalaistallin eteläafrikkalaiskuljettaja iski ja ohitti Luthin.

Katso jännittävät viimeiset kierrokset artikkelin pääkuvan videolta

Binder ajoi näin ollen jo kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa ja varmisti MM-hopean. Luthi tuli toiseksi ennen Jorge Navarroa.

Aki Ajon tallin toinen kuljettaja ja kakkosruudusta kisaan lähtenyt Jorge Martin oli kuudes.

Kilpailu oli samalla Binderin viimeinen Moto2-luokassa, sillä 24-vuotias kuski siirtyy ensi kaudeksi KTM:n tehdastalliin Mika Kallion tilalle MotoGP-luokkaan.

Moto2-luokan maailmanmestaruuden voitti tänään kisassa kaatunut Alex Marquez. Binder jäi Marquezista lopulta vain kolmen MM-pisteen päähän.

Viime kaudella Red Bull KTM Ajo juhli valmistajien MM-sarjan voittoa, mutta tällä kaudella tallimestaruus meni Pons Racing -tallille. Ajon tallin loistava loppukausi riitti lopulta MM-pronssiin.

Katso Moto2-luokan Valencian osakilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).