Suomalaistallin kuljettajan voitto ei riittänyt pitämään Moto2-luokan mestaruuskamppailua elossa – Alex Marquez voitti veljensä tavoin maailmanmestaruuden

Espanjalainen Alex Marquez varmisti ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan maailmanmestaruuden sijoittumalla toiseksi Malesian osakilpailussa. Kilpailun voittoon ajoi Brad Binder.

Kolmannesta ruudusta startannut Aki Ajon Red Bull KTM Ajo -tallin Brad Binder nousi heti lähdössä kärkeen, mutta vain muutama kierros myöhemmin eteläafrikkalainen teki ajovirheen ja menetti kärkipaikan paalulta lähteneelle Alex Marquezille.

Binder kuitenkin saavutti Marquezin nopeasti ja siirtyi jälleen kilpailun kärkeen. Binder pystyi hallitsemaan kilpailua loppuun asti ja otti näin kauden neljännen ja toisen peräkkäisen voittonsa.

MotoGP-kausi C Morella!

Malesian GP:n lähetykset 2.-3.11.

La: Aika-ajot Moto3 klo 6.30, Moto2 klo 7.25, MotoGP klo 9.00

Su: Osakilpailut Moto3 klo 5.45, Moto2 klo 7.05, MotoGP klo 8.40

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More MAXilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Voitto ei kuitenkaan riittänyt pitämään mestaruustaistelua elossa, sillä Marquez ajoi ruutulipulle toisena mikä riitti espanjalaiselle Moto2-luokan maailmanmestaruuden varmistamiseen. Ero kaksikon välillä MM-sarjassa on nyt riittävät 28 pistettä, kun kautta on jäljellä yksi kilpailu.

Alex Marquezin, 23, isoveli Marc Marquez varmisti kuninkuusluokka MotoGP:n maailmanmestaruuden jo aiemmin tällä kaudella. Veljekset voittivat mestaruudet samana vuonna myös 2014, kun Alex Marquez voitti silloin Moto3-luokan mestaruuden ja Marc Marquez MotoGP-luokan mestaruuden. Marquezin veljekset ovat MotoGP-historian ainoa veljespari, joista molemmat ovat yltäneet mestaruuksiin.

Malesian kilpailussa kolmanneksi ajoi Thomas Luthi. Ajon tallin toinen kuljettaja Jorge Martin kaatui toisella kierroksella ja joutui keskeyttämään.

Katso Moto2-kilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).