Montoyalta kovaa kritiikkiä Räikköselle

Juan Pablo Montoya ryöpyttää tallikaveriaan Kimi Räikköstä Australian GP:n jälkeen antamissaan lausunnoissaan.

Montoyan mukaan suomalainen on parissa viime kisassa ollut turhan aggressiivinen häntä kohtaan tallikaverusten taistelua sijoituksista ensimmäisissä mutkissa.

- Edellisessä kisassa kävi ihan samalla tavalla kuin täällä. Hän paiskasi autonsa minua kohti. Eipä sillä ole väliä - mehän ajamme kilpaa, joten en aio jäädä itkemään asiaa, Montoya sanoi Melbournessa Autosport.comin mukaan.

Montoya kritisoi Kimiä myös siitä, että suomalainen vaaransi Australiassa toisen sijansa tekemällä kilpailun viimeisellä kierroksella nopeimman kierrosajan, vaikkei voinut enää saavuttaa Fernando Alonson johtoa.

- Kimi oli sankarillinen viimeisellä kierroksella tekemällä nopeimman ajan, sillä se oli puoli sekuntia nopeampi kuin mikään hänen toinen kierroksensa kisassa. Joten hän oli joko hidas tai ajatteli jotain muuta kuin ajamista ennen viimeistä kierrosta, Montoya sivalsi.

Myös McLaren-talli sai osansa Montoyan kritiikistä, sillä kolumbialaisen mukaan oli väärä päätös suosia Räikköstä vaihtamalla hänen autoonsa keula turva-autotilanteessa. Varikkovuoroaan Räikkösen takana jonottanut Montoya putosi odotuksensa takia kolmannelta sijalta kuudenneksi.

- Ron (Dennis) sanoi, että Kimillä olisi ollut vauhtia voittoon, mutta osoittautui, ettei ollut, Montoya nurisi.

Viime kaudella McLaren-kuljettajat eivät esittäneet toisiaan kohtaan oikeastaan mitään kritiikkiä, vaikka monet povasivat kahden nopean kuljettajan ajautuvan jossain vaiheessa vuotta sanasotaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat