Mainos

Moni kristillisten piirijohtaja tukee Päivi Räsästä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsellä on selvää tukea kentällä. MTV Uutisten soittokierroksen perusteella piirien puheenjohtajista moni katsoo, että puheenjohtajaa ei pitäisi vaihtaa ennen ensin kevään eduskuntavaaleja.

Juhannuksen alla ponnahti julkisuuteen tieto kristillisdemokraattien piirissä virinneistä haluista vaihtaa puheenjohtajaa. Puolueessa olisi kiinnostusta hyödyntää tällä tavalla Sari Essayah'n suosio, josta todisti eurovaaleissa saadut 61 000 ääntä.

MTV Uutiset kysyi kristillisdemokraattien piirien puheenjohtajilta, pitäisikö puolueen puheenjohtajaa vaihtaa ennen ensi kevään eduskuntavaaleja. 15:stä piirijohtajasta 5 ei vaihtaisi Räsästä vaalien alla.

– Päivi Räsänenhän sai valtavan ääntenenemmistön , kun hänet valittiin puoluejohtajaksi. Kyllä näen, että kun hänet silloin valittiin määrätylle kaudelle, niin sen katkaiseminen kesken olisi eräänlainen epäluottamuslause, sanoo Satakunnan piirin puheenjohtaja Simo Korpela.

Räsäsen vaihtaisi vain 3 piirijohtajaa. Räsästä ei arvostella, mutta julkisuuskuvaa pidetään ongelmallisena ja valtakausi on ollut pitkä.

– On ollut hyvä puheenjohtaja, mutta on istunut melkein 10 vuotta. Ennen vaaleja olisi hyvä saada uusi vetäjä, sanoo Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Tommy Bjökskog.

Seitsemän viidestätoista piirijohtajasta ei ota asiaan tiukkaa kantaa. Tässä joukossa on kuitenkin haluja tarkastella puolueen tilannetta tai linjaa ennen vaaleja. Puheenjohtajakamppailun toivotaan nostavan puolueen kannatusta, jos siis kisa sujuisi hyvässä hengessä. Moni haluaisi nähdä vaihtoehtoja.

– Minusta on tärkeää se, että puoluekokous voisi demokraattisesti valita puolueen puheenjohtajan hyvistä ehdokkaista ja sitten hän joka valitaan, hänen tulee saada puolueen tuki ja luottamus, sanoo Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora.

Räsäsen mielestä kristillisten peruslinja ei kaipaa tarkistusta, mutta strategiapäivitys on tarkoitus aloittaa elokuussa. Hän kertoo saaneensa paljon tukiviestejä kentältä.

– On todettu juuri se, että kun vuosi sitten minut valittiin kahden vuoden kaudelle, niin on toivottu että jatkaisin tuon kauden loppuun saakka. Itse olen päätynyt siihen, että tässä nyt jatkan ja työtäni hoidan. Se on sitten ihan eri kysymys että ryhdynkö seuraavassa puoluekokouksessa vielä ehdokkaaksi, sanoo Räsänen.

Kristillisdemokraatit päättää kesän jälkeen, aikaistetaanko puoluekokous alkuvuoteen.

Mahdolliseen puheenjohtajakisaan on jo ilmoittautunut Sauli Ahvenjärvi. Sari Essayah ei ole vielä ottanut kantaa asiaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.