Mongolian ex-presidentiltä osuva näpäytys Putinille: "Älä huoli"

Mongolian entinen presidentti Tsahiagiin Elbegdorž näpäyttää Venäjän presidentti Vladimir Putinia tämän puheista Fox Newsin entisen juontaja Tucker Carlsonin haastattelussa. 

Kohutussa haastattelussa Putin vähätteli taas kerran Ukrainan itsenäisyyttä ja valtiollista olemassaoloa. Samalla Putin perusteli Venäjän "oikeutta" hyökätä Ukrainaan sillä verukkeella, että Ukraina kuului aiemmin historiassa Venäjään. 

Putinin ajatusmaailmassa Ukraina kuuluu edelleen Venäjälle, kuten se kuului Venäjän keisarikunnalle 1700–luvulta 1900-luvun alkuun ja sen jälkeen Neuvostoliitolle vuosina 1917–1991.

Nyt Elbegdorž kertoo viestipalvelu X:ssä, että hän on löytänyt karttoja Mongolian vanhoista rajoista, esimerkiksi vuodelta 1471. Tuolloin Venäjä oli osa valtavaa Mongolivaltakuntaa. 

Ilmeisesti Putinin puheista innoittuneena Mongolian entinen presidentti heittää Putinin suuntaan viestin, joka vapaasti suomennettuna kuuluu näin: "Ei syytä huoleen. Mongolia on rauhaa tahtova ja vapaa kansakunta." 

Tällä Elbegdorž todennäköisesti viittaa siihen, ettei Mongolialla ole kiinnostusta toimia samalla tavalla kuin Venäjä Ukrainassa eli haikailla ja yrittää saavuttaa historiankirjoissa olevia valtionrajojaan.

MTV Uutiset Live purkaa Tucker Carlsonin ja Vladimir Putinin keskustelun tärkeimmät pointit 14:15
Katso myös: Perkasimme Tucker Carlsonin ja Vladimir Putinin keskustelun tärkeimmät pointit.

Juttua korjattu 15.2. kello 8.57: Jutun ingressissä luki aiemmin virheellisesti, että Tucker Carlson olisi CNN:n entinen juontaja. Carlson oli aiemmin Fox Newsin juontaja.

Lue myös:

    Uusimmat