Mainos

Skottikansanedustajat haluavat lahjoittaa pakkopalkankorotuksensa hyväntekeväisyyteen

Britanniassa Skotlannin kansallispuolue kannustaa kansanedustajiaan lahjoittamaan palkankorotuksensa hyväntekeväisyyteen, kertoi Britannian media perjantaina.

Monet edustajat ovat ilmoittaneet lahjoittavansa korotuksen esimerkiksi järjestöille.

Kansanedustajien palkoista päättävä viranomainen Ipsa ilmoitti kansanedustajien saavan kymmenen prosentin palkankorotuksen, mikä tarkoittaa noin 7000 puntaa (noin 10000 euroa) vuodessa. Samaan aikaan julkisen alan työntekijöiden palkankorotukset on rajoitettu yhteen prosenttiin seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Kansanedustajat eivät voi kieltäytyä korotuksesta. Edinburgh Evening News -lehden mukaan työväenpuolueen johtajuutta tavoitteleva Yvette Cooper on vaatinut pääministeri David Cameronilta toimia, jotta palkankorotus voitaisiin estää lakimuutoksella.

David Cameronin toimisto ei ole kommentoinut lehdelle tämän lahjoitusaikeita, sillä kyseessä on "yksityisasia". Independent-lehden mukaan pääministeri on vastustanut palkankorotuksia, mutta ei ole pyrkinyt estämään niitä.

Independent kertoo Ipsan puheenjohtajan Sir Ian Kennedyn korostaneen, että kyseessä on kertakorotus, jota on vältelty vuosikymmeniä. Kennedyn mukaan korotus ei lisää veronmaksajille koituvia kustannuksia, koska muutokset kansanedustajien kulukorvauksiin ja eläkkeisiin tuovat vastaavasti säästöjä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.