Monacon ruhtinas Albert ja prinsessa Stephanie Suomeen loppuviikolla

Monacon ruhtinas Albert II ja prinsessa Stephanie ovat tulossa vierailulle Helsinkiin loppuviikosta. Vierailun syynä on nuorten uimahypyn EM-kisat, joihin osallistuu Monacon edustajana prinsessan tytär Pauline Ducruet.

16-vuotias Ducruet kilpailee lauantaina yhden metrin ja maanantaina kolmen metrin ponnahduslautahypyissä Helsingin Mäkelänrinteen uimahallissa. Prinsessa Stephanie on mukana tyttärensä koko kisamatkalla, ja lauantaina Ducruet’n kilpailua seuraa myös hänen enonsa ruhtinas Albert II.

Nuorten uimahypyn Euroopan mestaruuskisat pidetään Helsingissä 9.-13. heinäkuuta. Kisoihin on ilmoittautunut 139 hyppääjää 26 eri maasta.

Rattikelkkailua ja sirkusakrobatiaa

Monacon ruhtinasperhe on tunnettu erilaisista urheiluharrastuksistaan. Prinsessa Stephanie ja ruhtinas Albert II olivat nuoruudessaan lupaavia kilpauimareita. Tämän lisäksi Albert on kilpaillut olympialaisissa nelimiehisrattikelkkailussa ja kuulunut Kansainväliseen olympiakomiteaan vuodesta 1985.

Pauline Ducruet aloitti uimahyppyharrastuksen neljä vuotta sitten ja on ehtinyt edustaa Monacoa aiemminkin arvokisoissa, muun muassa nuorten MM-kisoissa Saksassa vuonna 2008.

Nuorempana Pauline harrasti myös sirkusakrobatiaa ja esiintyi useasti sirkuksissa.

Myös ruhtinas Albertin tuleva puoliso, eteläafrikkalainen Charlene Wittstock on entinen olympiauimari. Pariskunta meni kihloihin 24. kesäkuuta.

Prinsessa Stephanie sai lapsensa Paulinen ja Louisin lyhyestä avioliitostaan silloisen henkivartijansa Daniel Ducruet'n kanssa 1990-luvun alussa. Pauline on kahdeksas kruununperimysjärjestyksessä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat