Mainos

Mokkapalat ystävälle ilman vehnäjauhoja

Iki-ihana makea herkku on leivottu ilman valkoisia jauhoja.

Tee leivosten pinnalle suklaakuorrutus ja sen päälle tomusokerilla valkoiset sydänkuviot. Reseptissä olevan maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla.

uunipellillinen, n. 24 neliötä

3 omega-3-munaa
2½ dl tummaa sokeria
4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
½ dl tummaa vahvaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1½ dl voisulaa

Päälle:
1 dl kuumaa vahvaa kahvia
½ dl kuumaa voisulaa
n.6 dl tomusokeria
3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta

Pinnalle:
tomusokerilla sydämiä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen voisulan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi, katso että täyte on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä. Leikkaa leivinpaperipalaan n. 3 cm:n kokoinen sydämen muotoinen reikä, sihtaa sen avulla leivoksille koristelu.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat