Mokkaruutu, mokkapala tai mokkaneliö, makealla suosikilla on monta nimeä! Jotkut haluavat ehdottomasti vaalean pohjan, toiset taas lisäävät taikinaan kaakao- ja kahvijauhetta. Myös kuorrutteen voi maustaa oman maun mukaan joko kahvilla tai suklaalla.
Mokkaneliöt
Uunipellillinen, noin 30 neliötä
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 4 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl maitoa
- 1 ½ dl voi- tai margariinisulaa
- Päälle:
- ½ dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
- ½ dl kuumaa voisulaa
- 4 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- Tai täyte ilman kaakaota:
- 1 dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
- 1/2 dl kuumaa voisulaa
- 6-7 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
