Mokkapalat naistenpäiväksi

Mokkaruutu, mokkapala tai mokkaneliö, makealla suosikilla on monta nimeä! Jotkut haluavat ehdottomasti vaalean pohjan, toiset taas lisäävät taikinaan kaakao- ja kahvijauhetta. Myös kuorrutteen voi maustaa oman maun mukaan joko kahvilla tai suklaalla.

Mokkaneliöt

Uunipellillinen, noin 30 neliötä

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl voi- tai margariinisulaa
  • Päälle:
  • ½ dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • ½ dl kuumaa voisulaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • Tai täyte ilman kaakaota:
  • 1 dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • 1/2 dl kuumaa voisulaa
  • 6-7 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Pinnalle:
  • kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan, jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.

Valitse täyte, kaakaolla saat tummemman ja suklaisemman. Sekoita päällyksen aineet tasaiseksi seokseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Leikkaa jäähtyneenä noin 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat