Mainos

Mobiilin internetin käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti

Suomalaiset ovat innokkaita nettisurffailijoita myös liikkeellä ollessaan. Jo kolmannes suomalaisista käyttää nettiä liikkeellä joko kannettavaan tietokoneeseen liitetyllä tikulla tai suoraan älypuhelimella tai tablet-koneella.

Tietoliikenteen kasvu kännykkäverkoissa onkin ollut rajua pari viimeistä vuotta. Operaattorit odottavat käytön kasvavan edelleen tablet-laitteiden ja uusien älypuhelinten myötä.

- Viimeiset kaksi vuotta myynti on ollut voimakkaassa nousussa, kertoo Soneran matkaviestintäpalvelujen johtaja Marek Hintze.

Hintzen mukaan voimakas nousu tarkoittaa jopa viisinkertaista datamäärää, mitä mobiilipuolella liikkuu nykyään verkossa.

Kasvun moottoreina ovat erityisesti nuoret, vaikka nettitikkuja löytyy myös eläkeläisten läppäreistä.

- Suomi on noussut muutamassa vuodessa mobiililaajakaistan ja 3G:n kärkimaaksi. Käymme kovaa kisaa Ruotsin ja Itävallan kanssa siitä, mikä maa on kärjessä, tietää Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Panu Lehti.

Operaattorit odottavat, että älypuhelinten hintojen lasku tuo mobiilinetin pian kaikkien taskuihin. Toisaalta Suomessa on edelleen noin 1,5 miljoonaa ihmistä vailla minkäänlaista laajakaistaliittymää.

Katso Aaro Kajasteen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.