MM-yleisurheilusta kuuluu heti kummia: avausfinaalin ajankohta voi muuttua

Oliko MM-kisojen myöntäminen Qatarille virhe? Mertaranta ja Järvinen kertovat, millä eväillä Suomi lähtee mitalijahtiin 9:32
Antero Mertaranta ja C Moren asiantuntija Mika Järvinen kertovat, millä eväillä Suomi lähtee mitalijahtiin Dohan MM-kisoissa.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF kertoi, että Dohan MM-yleisurheilun ensimmäinen finaalilaji eli naisten maraton saadaan juostua yöllä. Olosuhteet ovat järjestäjien mukaan "suunnitelmien mukaiset".

MTV Urheilu seuraa MM-kisojen avauspäivien tapahtumia tiiviisti. Seurantaan pääset tästä!

IAAF:n mukaan muun muassa lämpöä ja kosteutta kuvaava WBGT-lukema on maratonin aikaan 30 astetta celsiusta tai sen alle ja tämä mahtuu ennakoituun 28–30,9 asteen haarukkaan.

Kisan alkamisaika on 23.59 sekä paikallista että Suomen aikaa, mutta IAAF kertoo, että lähtölaukauksen aika voi vielä muuttua.

–  Päätös alkamisajan muuttamisesta tehdään kello 22.30 mennessä, IAAF:n lääkinnällisen delegaatin suosituksesta. Delegaatilla on myös oikeus estää urheilijaa osallistumasta tai keskeyttää hänen kilpailunsa, jos urheilija tuntee ahdinkoa (olosuhteiden takia), IAAF tiedotti.

Lue myös:

    Uusimmat