MM-tulosrajan alittanut Annimari Korte – "Olen ihan eri tasolla kuin aiemmat tulokseni"

Espanjassa asuva ja harjoitteleva aitajuoksija Annimari Korte aitoi 100 metrillä komean ennätyksen 12,93 Lahden gp-kisoissa keskiviikkona. Hän paransi ennätystään 0,21 sekuntia ja alitti samalla Dohan MM-kisojen tulosrajan 12,98.

- Olen odottanut tätä pienestä asti. Olen aina ajatellut, että sitä on oikea aitajuoksija vasta, kun alittaa 13 sekuntia, Korte riemuitsi komeasta ennätyksestään.

- Treenini ovat menneet viime viikkoina täydellisesti. Tiesin, että olen ihan eri tasolla kuin aiemmat tulokseni, mutta nyt se näkyi myös loppuajassa.

Teknisesti taitava Korte, 31, tunsi epäonnistuneensa lähdössä. Vauhti parani koko ajan loppua kohden.

- Kuvittelin, että epäonnistuin lähdössä. Sen jälkeen juoksu alkoi rullata paremmin, mutta lopussa aidat alkoivat tulla aika vauhdilla vastaan. Muuta en oikein osaa juoksusta sanoa, Korte kertasi muistikuviaan ennätysjuoksusta.

Korte loukkasi talven harjoitusleirillä Teneriffalla takareittään. Hän peruutti sen takia hallikauden kilpailunsa, mutta kivut jatkuvat edelleen.

- Jalassa on pistävä kipu. Aluksi tuntuu, ettei reisi veny normaalisti. Tänäänkin ensimmäinen juoksu tuntui vaikeammalta, mutta toisessa kipu alkoi turtua, Korte kertoi.

Reetta Hurske pysyi Korteen kyydissä puolimatkaan ja tuli maaliin toisena ennätyksellään 13,10. Sekä Korte että Hurske saivat päivän ensimmäisessä juoksussa ajan 13,17.

Nooralotta Nezirin 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätys 12,81 on vuodelta 2016.

Lue myös:

    Uusimmat