MM-rallisarja herkutteli tällä videopätkällä – legendaarisesta suomalaishetkestä kulunut 20 vuotta: "Tallipäällikkö toi sellaisen synnyttäjän rinkulan"

Tulosruutu 20 vuotta sitten: Marcus Grönholm kommentoi Turkin MM-rallin erikoista episodia 12:30
Katso videolta, kuinka Grönholm kommentoi tapahtumia vuonna 2004.

MM-rallisarja WRC herkutteli sosiaalisessa mediassa 20 vuoden takaisella klassikopätkällä, jossa pääosia näyttelevät tuolloin Peugeotilla ajaneet kuski Marcus Grönholm ja kartanlukija Timo Rautiainen.

Katso pääkuvan videolta, kuinka Grönholm kommentoi tapahtumia vuonna 2004.

Tilanne sattui tasan 20 vuotta sitten Turkin MM-rallissa, jossa kaksikko sijoittui toiseksi. He olivat olleet täydessä vauhdissa erikoiskokeella, kun yhtäkkiä kartanlukija Rautiainen oli alkanut vaikeroimaan. Kivi oli tullut penkistä läpi ja iskeytynyt Rautiaiseen.

Grönholm kertoi tapahtuneesta neljä vuotta sitten ollessaan Tulosruudun Viikon vieraana. Asia oli pysynyt vahvasti kaksinkertaisen maailmanmestarin mielessä.

– Kyllä siihen aika usein törmää, vieläkin. Nuoriso, joka ei muista juuri muuta kuin sen, saattaa huutaa sen. Siitä vain tuli sellainen, ihan spontaani juttu. Se oli ihan käsittämätön tilanne. Onneksi siinä ei tapahtunut sen enempää. Aika pitkään Timpalla oli häntäluu kipeänä, Grönholm kertoi tuolloin.

Rautiainen oli saanut tilanteessa luunmurtumia takapuoleensa ja joutui ajamaan loppukauden apuvälineen kanssa.

– Timpalla oli takapuoli kipeänä, ja tallipäällikkö toi sellaisen synnyttäjän rinkulan. Se oli aivan mahtava, pehmeä. Sitä se käytti pitkään. Se modifioitiin penkin sisään. Sehän ei ollut oikein laillista, Grönholm muisteli.

Grönholm sijoittui tuolla kaudella MM-pisteissä viidenneksi. Kauden kohokohdaksi jäi Suomen MM-rallin voitto.

Katso alta tilanne ja pääkuvan videolta Marcus Grönholmin kommentit asiasta 20 vuoden takaisesta Tulosruudusta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat