MM-kisojen tuomarivideolla paljastuu syy kiistanalaiseen päätökseen – Norjan pelaaja laukoo tylyn palautteen hymy huulilla

Ensimmäisen voittonsa jääkiekon MM-kisoissa ottaneen Kanadan salamamaali Norjan verkkoon herätti ihmetystä, kun Connor Brown ohjasi kiekon maaliin selvästi jalkateräänsä kääntämällä. Ottelun erotuomarin kypäräkamera tallensi keskustelun, joka valottaa tapausta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kanada meni 1-0-johtoon vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Brown rynnisti maalille irtokiekkoon ja sohaisi lätkän maaliin luistimellaan. Hidastuskuva osoitti Ottawa Senatorsin hyökkääjän kääntäneen selvästi jalkaansa poikittain kiekon tielle.

Tuomaristo ilmoitti heti tutkivansa tilanteen videolta. Tuloksena oli C Moren selostajalle Mika Saukkosellekin täytenä yllätyksenä, että maali hyväksyttiin.

Päätös jätti varsin kiistanalaisen maun. Norjan Mats Rosseli Olsen kävi antamassa tuomarille pikaisen palautteen. Keskustelu on katsottavissa jutun ylälaidan videolta.

– Tuo oli väärä tuomio, Rosseli Olsen kertoi ystävällisesti hymyillen tuomarille.

– Joo, mutta hän ei tehnyt potkuliikettä tai mitään. Hän vain jarrutti siinä eikä tarkoittanut, että se menisi sisään, erotuomari vastasi Rosseli Olsenin yhä hymyillessä varsin epäilevästi.

Videolla näkyy myös toinen videotarkistus. Tuomari hyväksyy ensin Kanadan maalin, josta Norjan maalivahti Henrik Haukeland raportoi heti kanadalaispelaajan työntäneen hänen jalkaansa maaliin.

Erotuomari kieltäytyy tutkimasta tapausta, mutta antaa mahdollisuuden valmentajan haastoon. Norja tarttuu tähän, ja videotarkistus muuttaa myös tuomarin käsitystä tilanteesta.

Kanada voitti ottelun 4-2 ja piti paikasta puolivälieriin elossa. Seuraavaksi joukkue kohtaa Kanadan perjantain ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat