MM-kultaleijonien kapteenisto pääsee poikkeusjärjestelyllä Linnan juhliin tuhansien kilometrien vierasreissulta

MM-kultaa keväällä voittaneen Leijonien kapteenisto Marko Anttila, Veli-Matti Savinainen ja Mikko Lehtonen sai kutsun itsenäisyyspäivän juhliin Presidentinlinnaan. Matka Linnaan kaipaa erityisjärjestelyitä.

Koko kolmikko edustaa seuratasolla Helsingin Jokereita, jolla on käynnissä vieraskiertue ja ottelu perjantaina 6. joulukuuta Siperiassa Venäjällä yli 4  000 kilometrin päässä.

– Kyllä kutsu Linnaan on tullut, Anttila myönsi hymyn kera.

– Tällä hetkellä olemme menossa juhliin. Mutta varmistetaan, että mikä joukkueen tilanne on siinä vaiheessa. Täytyy katsoa, että ei ihan kymmenellä miehellä voi pelata, Anttila viittasi mahdollisiin loukkaantumisiin.

Jokereissa asia oli huolella puntaroitu hyvissä ajoin ennen sunnuntaina alkanutta kolmen pelin vieraspelimatkaa. Trio on luvattu päästää juhliin, kunhan joukkue saa kokoonpanon kuntoon perjantaiseen Sibir-otteluun.

– Totta kai on iso kunnia-asia päästä sinne ja toivotaan, että niin käy, Anttila myhäili.

Anttila nousi isosti otsikoihin Leijonien kipparina, mutta myös ratkaisijana, sillä hän viimeisteli MM-kisoissa kaikkiaan neljä toinen toistaan merkittävämpää maalia.

Markolle ja vaimo Heidi Anttilalle itsenäisyyspäivä Linnan juhlineen asettuu arvoasteikolla korkealle.

– Olemme aika Suomi-henkisiä. Olemme katsoneet (itsenäisyyspäivän) vastaanotot ja Tuntemattomat. Onhan se hieno päivä, ja siitä on kuitenkin aikanaan maksettu kova hinta, niin se on kunnia-asia päästä käymään siellä, Marko Anttila kertoi.

Kurrille ja Selänteelle erikoisjärjestely

Jokerien omistaja ja general manager Jari Kurri vahvisti STT:lle, että juhliin kutsuttu MM-kapteenisto on tarkoitus päästää palaamaan torstaina Suomeen jo kahden vieraspelin jälkeen.

– Tämä on niin erityistä. On niin hieno juttu ja iso kunnia saada kutsu sekä päästä tilaisuuteen, Kurri kuvasi.

– Toivotaan, ettei tule loukkaantumisia ja kolmikko pääsee juhlaan, Kurri jatkoi.

Kurri on itse päässyt kokemaan Linnan juhlavastaanoton useamman kerran, viimeksi Suomen 100-vuotisjuhlana 2017 ja ensimmäisen kerran 1994. Debyyttivisiittiä edelsivät erityisjärjestelyt, joten Kurri taatusti ymmärtää Anttilaa, Savinaista ja Lehtosta.

– Pelasimme Teemun (Selänne) kanssa NHL:n työsulkukaudella 1994 Jokereissa. Itsenäisyyspäivänä oli vieraspeli Kuopiossa, ja pääsimme sieltä pikakyydillä paikalle juhlaan, Kurri muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat