Mitkä veivit! Hannes Björninen taituroi kauden ensimmäisen Liiga-maalinsa – näin komea se oli

Pelicans tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:18
Katso tästä, miten Hannes Björninen namutteli ylivoimamaalin.

Hannes Björninen avasi Pelicansin maalihanat jääkiekon SM-liigan sunnuntaisessa ottelussa Lukkoa vastaan häikäisevällä suorituksella. Lahtelaisisännät voittivat ottelun lopulta 3–1.

Pelicans pelasi avauserässä ylivoimaa, kun Björninen laittoi komeilla kikoillaan Lukko-puolustusta vipuun ja tälläsi kiekon takayläkulmaan.

Osuma oli KHL-kauden kesken jättäneestä Jokereista Pelicansiin siirtyneelle Björniselle SM-liigakauden ensimmäinen. Olympiavoittaja oli summannut kauden kahdessa ensimmäisessä SM-liigapelissään tehot 0+3.

Ihastele Björnisen maali ylälaidan videolta.

Vain reilu minuutti Björnisen osuman jälkeen tshekkivirtuoosi Jiri Smejkal kasvatti lahtelaisisäntien johtoa läpiajosta (video alla).

Pelicans tekee 2-0 maalin 1:09

Toisessa erässä Julius Mattila kihautti Lukon läpiajosta ensin maalin päähän, mutta Smejkal kasvatti myöhemmin illan toisella osumallaan Pelicansin johdon jälleen kahteen maaliin (videot alla).

Lukko tekee 2-1 maalin 1:07

Pelicans tekee 3-1 maalin 1:04

Smejkal kilautti myöhemmin maalirautoja, mutta hattutemppua ei tullut kasaan. Smejkal kapusi kuitenkin jakamaan SM-liigan maalipörssin kärkipaikkaa Jukurien Petrus Palmun kanssa. Kumpikin on tehnyt tällä SM-liigakaudella 21 osumaa.

Pelicans nousi sarjataulukossa pykälän, juuri viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kymmenennelle sijalle. Sillä on sama pistekeskiarvo kuin 11:ntenä nyt olevalla KalPalla.

Lukko putosi taulukossa yhden täpän kuudenneksi.