Mainos

Miten sulhanen valmistautuu suureen päivään?

Miten sulhasen kannattaa valmistautua suureen päivään? Mitkä ovat sulhasen tärkeimmät tehtävät?

Sulhanen voi joskus tuntea olonsa hieman ulkopuoliseksi hääjärjestelyissä, joiden langat ovat yleensä morsiamen ja kaason käsissä. Ei kuitenkaan kannata jäädä seinäruusun rooliin, vaan ottaa aktiivisesti osaa järjestelyihin.

Pasi Vainionperä vietti häitä helmikuussa. Iskelmäartisti 2009 -tittelin voittaja ja uuden esikoisalbuminsa Rakkaudessa suuria julkaissut laulaja paljastaa omien hääsuunnitelmien ja -järjestelyjen tapahtuneen hääparin yhteistyönä.

– Itse osallistuin hääsuunnitelmiin alusta alkaen. Kirkon ja juhlapaikan valinta oli täyttä tiimityötä, kuten myöskin tarjoilun suunnittelu. Kaikki tuli yhdessä tehtyä, Pasi kertoo.

– Ennen hääpäivää häävalmisteluissa omaksi roolikseni muotoutui juoksevien asioiden hoitaminen. Kaikenlaista pientä kippoa ja koristetta sai juosta hakemassa ympäri kyliä.

Sulhanen suunnittelee ohjelman

Pasi kertoo tärkeimmän tehtävänsä olleen häiden ohjelman suunnittelu ja toteutus.

– Itse otin päävastuun ohjelmapuolesta äänentoistoineen ja valoineen. Ohjelmapuolella tuli hyödynnettyä omia kokemuksia dj-aikojen hääkeikoilta, kokenut esiintyjä kertoo.

– Tavoitteena oli, että ohjelma rullaa tasaisesti ja joustavasti eteenpäin, ja ettei vierailla tule sellaista oloa, että mitäs sitten tehdään. Vieraita ei myöskään saanut ahdistaa ohjelmapaljous.

Juhlakuntoon laittautuminen

Toinen osa-alue, johon Pasi neuvoo sulhasia kiinnittämään huomionsa on hääpukeutuminen. Vaikka yleensä häissä katseet kiinnittyvätkin morsiameen, täytyy sulhasenkin panostaa ulkonäköönsä, eikä valita hääasua puolihuolimattomasti.

– Vaikka morsiamen puvun hakeminen tai teettäminen on aikaa vievää hommaa, kannattaa myös sulhasen asun valintaan varata aikaa. On tärkeää että puku on sellainen, joka oikeasti istuu ja näyttää hyvältä ja jossa on hyvä olla koko juhlapäivä. Kannattaa hieman panostaa omaan ulkonäköön vaikka sitten vain ihan parturireissun verran.

Sulhasen kannattaa olla oma-aloitteinen eikä odotella, että morsian patistaa asua etsimään. Hääpukeutumisesta sovitaan etukäteen ja asu kannattaa vielä hyväksyttää tulevalla vaimolla.

– Jokaisella on tietenkin omat tapansa valmistautua. Itse valmistauduin käymällä sovittamassa pukua etukäteen sekä siistimässä hiukset eli laittautumassa juhlakuntoon, Pasi kertoo.


(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.