Hopealuistelussa huima olympiaviesti Mika Poutalalle – "Niille älyttömän iso juttu"

Pikaluistelija Mika Poutala näkee hopeaa tuoneessa 500 metrin EM-kisassa merkittävän viestin ensi kuussa järjestettäviä Pyeongchangin talviolympialaisia ajatellen.

Poutala sijoittui Venäjän Kolomnassa 500 metrillä toiseksi ajalla 34,85 – vain viisi sadaosaa hollantilaista kultamitalistia Ronald Mulderia hitaampana.

– Tämä on iso asia jatkon kannalta. Tiedän, että voittajalla oli just viime viikolla olympiakarsinnat Hollannissa, mikä on niille älyttömän iso juttu. Hän on varmasti ihan huippukunnossa, ja tiedän, etten itse en ole siinä. Aika kovaa treeniä on ollut lähiaikoina ja silti pystyn luistelemaan lähes saman ajan. Siitä tulee iso buusti itseluottamukselle nimenomaan sitä kautta, että näen, miten lähellä olen ihan huippua, Poutala sanoo MTV Sportille.

– Suurin piirtein 10 vuotta arvokisamitali on ollut hakusessa ja muutaman kerran on ollut lähellä. Muistan hyvin, että kaksi vuotta sitten samassa paikassa kuusi sadasosaa erotti minut maailmanmestaruusmitalista. Tosi hieno fiilis.

EM-kisat osuivat Poutalan, 34, mukaan "aika pahastikin väliin" ennen olympialaisia.

– Viime viikolla teimme aika kovia treenejä, ja tulin tasan viikko sitten Kanadasta Suomeen 9–10 tunnin aikaeron takaa. Tämä viikko on ollut aika raskas aikaeron takia. Tänään alkoi tuntua oikeasti hyvältä, mutta koko viikko on muuten ollut väsynyttä ja sumuista, eikä jäälläkään ole ihan huippufiilis ollut. Tähän ei kerennyt hirveästi herkistellä ja valmistautua, Poutala tuumii.

Huomenna lauantaina Poutala kisaa 1 000 metrillä, ja tavoitteet ovat jälleen korkealla.

– Lähden siihen kisaan ihan hyvällä fiiliksellä. Sieltä on pari tosi kovaa hollantilaista poissa, mikä antaa minulle pikkuisen mahdollisuutta. Huippuonnistumisella voisi olla pienet saumat mitalille. Tosi hyvä fiilis on lähteä vääntämään tonnia. Nyt tietää, että homma toimii hyvin edelleen ja kaikki on sinänsä kunnossa. Lähden ehdottomasti tavoittelemaan siinä mitalia myös.

Lue myös:

    Uusimmat