Laajasalon "Enon" seksuaalirikossyytteiden käsittely alkaa tänään – epäilyjen mukaan huumattuja lapsia raiskattiin ja hyväksikäytettiin

12:17
"Enon" epäilty rikosvyyhti on poikkeuksellinen. MTV Uutiset Live oli paikan päällä oikeudessa

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään Laajasalon seksuaalirikosjutun käsittely.

Nuorten keskuudessa "Enona" tunnettua kuusikymppistä miestä syytetään muun muassa törkeistä raiskauksista ja törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Jutussa on myös toinen syytetty, tiettävästi kolmikymppinen mies. Molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Rikosten epäillään jatkuneen pitkän aikaa, vuodesta 2006 kuluvan vuoden alkupuolelle asti. Jutussa on yhteensä 35 syytekohtaa, joista valtaosa koskee "Enoa". Törkeiden ja perusmuotoisten raiskausten ja lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen lisäksi syytteitä nostettiin muun muassa pakottamisesta seksuaaliseen tekoon sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja kuvan levittämisestä.

Epäiltyjä uhreja on yhteensä 19, joista lähes olivat rikosten aikaan alaikäisiä. Poliisin mukaan epäillyt rikokset tapahtuivat "Enon" kotona Laajasalossa, missä hän tarjosi nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä.

"Eno" otettiin kiinni ja vangittiin maaliskuussa.

Käsittely todennäköisesti salataan uhrien suojelemiseksi

Käräjäoikeus on varannut jutun käsittelyyn 18 päivää. Oikeuskäsittelyn on määrä päättyä 29. marraskuuta, minkä jälkeen oikeus ilmoittaa tuomionantopäivän.

Juttua istutaan todennäköisesti suljettujen ovien takana, sillä syyttäjät ja uhrit ovat vaatineet käsittelyn salaamista. Käräjäoikeus päättää käsittelyn julkisuudesta tänään käsittelyn aluksi.

Poliisi kertoi rikostutkinnasta heinäkuun lopulla. Samalla se julkaisi "Enon" kuvan ja pyysi miehen toiminnasta tietäviltä yhteydenottoja. Jo saman viikon aikana yhteydenottoja tuli useita kymmeniä ja poliisille ilmoittautui uusia uhreja.

–  Iso osa on kertonut, että on nähnyt rikoksesta epäillyn miehen aiemmin jossain tai että mies on lähestynyt julkisilla paikoilla, esimerkiksi linja-autossa, poliisi kertoi tuolloin.

Poliisi on myös epäillyt, että "Enolla" on uhreja, jotka eivät edes tiedä joutuneensa hyväksikäytetyksi. Poliisin mukaan useat poliisin tietoon tulleista uhreista olivat epäiltyjen rikosten tekohetkellä miehen tarjoaman alkoholin tai muiden päihteiden vuoksi tiedottomassa tilassa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja