Mitä olisi käynyt, jos 150-metrinen benjihyppynosturi olisi räsähtänyt maalle? Näitä paikkoja puomi olisi uhannut

0:23
Katso video: Nämä paikat olisivat olleet tulilinjalla, jos benjihyppytorni olisi kaatunut eri suuntaan.

150-metrisen benjihyppynosturin puomi olisi voinut katketessaan kaatua periaatteessa mihin suuntaan vain, kertoo MTV Uutisten haastattelema asiantuntija. Lähellä nosturia sijaitsee esimerkiksi jäätelökioski, Cafe Ursula ja Ravintola Mattolaituri.

Kaivopuistossa kaatunut 150-metrinen benjihyppykäytössä olleen nosturin puomi olisi voinut katketa periaatteessa mihin suuntaan tahansa, sanoi Rakennusliiton työympäristöasiantuntija ja työturvallisuudesta vastaava Tapio Jääskeläinen eilen MTV Uutisten haastattelussa.

Jääskeläisen mukaan nosturi katkesi juuri mereen, koska sitä oli käytetty juuri tietyssä asennossa. Se olisi kuitenkin Jääskeläisen mukaan voinut periaatteessa kaatua mihin suuntaan vain.

Jos nosturi olisi räsähtänyt maalle, onnettomuus olisi ollut eilistä vakavampi. Kaivopuisto on suosittua ulkoilualuetta ja lähellä nosturia sijaitsevat esimerkiksi jäätelökioski, Cafe Ursula ja Ravintola Mattolaituri. 

Vielä ei tiedetä, mikä sai nosturitornin puomin alaosan pettämään, mutta nosturi katkesi ukkoskuuron aikaan.

– Kun ajattelee tätä nosturia, niin tietysti se on ollut hyvin lähellä merenrantaa ja jos on hyvin puuskittaisia tuulia, ja kun on tällainen hyvin pitkä ja aika massiivinenkin puomi, niin sehän rakentaa aikamoisen tuulipinta-alan, jahka tuuli pystyy tarttumaan, Jääskeläinen totesi eilen MTV Uutisille.

– Että olisikohan siinä ollut mahdollisuus, että voimakas tuuli olisi voinut esimerkiksi riepotella tätä puomia näillä seurauksilla, hän pohtii.

Nosturitorneja valmistavan J. Helaakosken toimitusjohtajan Tomi Sulosen mukaan nosturi oli ennen myrskyä täysin käyttökunnossa.

Otkes ei aloita tutkintaa onnettomuudesta, sillä siitä ei aiheutunut ihmisille suurta vaaraa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja