Mainos

Mitä kenkäsi kertovat?

Paljastat pukeutumisellasi itsestäsi enemmän kuin uskotkaan. Ota selvää, mitä kenkäsi sinusta kertovat!

Kurkista komeroosi – kuinka monta kenkäparia omistat? Jos lukumäärä on alle viisi, voit laskea kuuluvasi vähemmistöön. Nykynaisen kenkärepertuaari on yleensä varsin laaja, muoti vaihtuu nopeasti ja erilliset kengät tarvitaan muihinkin tarkoituksiin kuin vuodenajan vaihteluita seuraamaan. Kymmenkunta aktiivikäytössä olevaa paria lienee kohtuullinen kenkämäärä, mutta 20–30 parinkaan varasto ei ole nykyään tavaton. Mitä enemmän kenkiä, sitä enemmän omistaja osoittaa harrastuneisuutta kenkämuotia kohtaan. Millaisia kenkiä omasta komerostasi löytyy eniten?

Aina lenkkareissa

Lumettomaan aikaan lenkkarit tai tennarit, talvella sporttiset talvikengät – tunnistatko itsesi? Sinulle jalkineiden tärkein ominaisuus on mukavuus ja kätevyys. Harrastuksesi ovat liikunnallisia eikä työsi vaadi erityistä edustamista. Baari-iltaankin valitset mieluummin sporttiset tennarit kuin korkokengät. Sonnustaudut pikkukenkiin vain, jos tilanne sitä ehdottomasti vaatii: ehkä häihin, hautajaisiin ja pakollisiin sukujuhliin.

Crocsit tai terveyskengät

Crocs-tyyppinä olet sukua lenkkarityypille. Mukavuus on sinulle jalkineen tärkein ominaisuus. Kiinnität ulkonäköösi hieman enemmän huomiota kuin lenkkarityyppi ja erityisesti kirkkaat, selkeät värit miellyttävät sinua. Vaihtoehto Crocseille ovat terveyskengät, jotka sujautat jalkaasi työpaikalle saapuessasi. Kevyen ilmavat Crocsit löydettyäsi vanhat terveyssandaalit ovat kuitenkin jääneet nurkkaan.

Pieni ballerina

Ballerinatyyppinä haluaa olla siro ja sievä, mutta arvostat kengässä käytännöllisyyttä. Korko vain häiritsee sinua, sillä askeleen tulee olla tasainen. Viestit ympärillesi tyttömäisyyttä ja pehmeyttä. Pyöreäkärkiset kengät sopivat hyvin sekä hameen että housujen kanssa. Pienellä korolla varustettuna kengät antavat hieman aikuismaisemman vaikutelman ja sopivat työpaikkapukeutumiseen lättäpohjaisia paremmin. Lapsena käytit kiinantossuja ja haluaisit sellaiset edelleen, eikö vain? Saatat myös piilotella pituuttasi: ei enää senttiäkään lisää kengistä!

Korkojen kopinaa

Korkoa vähintään kolme senttiä, mieluummin vaikka seitsemän? Onko korko palkki vai piikki, kiila vai kapea? Entä kuinka osaat kävellä korkeilla kengilläsi: pysyykö ryhti kohdallaan ja onko askel kaunis? Kaikki pienet yksityiskohdat vaikuttavat antamaasi kokonaiskuvaan. Korkeakorkoinen kenkä on usein aivan neutraali ja huomaamaton, mutta se voi toimia myös katseenkerääjänä ja koko olemuksen ryhdittäjänä.

Tummat korkokengät etenkin kapeakärkisinä viestivät bisneshenkisyyttä, muotivärit ja kuviolliset kuosit puolestaan kertovat trenditietoisuudesta. Tummat värit hillittyyn pukeutumiseen yhdistettynä luovat oletuksen rauhallisesta luonteesta, värikkäämmät herättävät spontaaneja mielikuvia luovuudesta ja räväkkyydestä.

Reippaat saapasjalat

Kylmään vuodenaikaan monen jalassa kopisevat saappaat. Hameen ja saappaiden yhdistelmällä talvilookkiinkin tulee keveyttä ja siroa naisellisuutta ja sellaiset mielikuvat saappaista yleensä ensimmäisenä heräävätkin. Maiharit solkineen ja ketjukoristeineen kertovat puolestaan aivan toisenlaista viestiä. Ne tai muut tummat ja raskaat saappaat ovat usein käyttäjänsä tietoinen valinta: niiden tehtävä on korostaa valittua tyylisuuntaa ja korostaa siihen sidottua persoonaa ja identiteettiä.

Oikeissa kengissä oikeaan paikkaan

Kenkiesi perusteella ei voi tehdä luonneanalyysia, mutta sinun kannattaa olla tietoinen niiden herättämistä mielikuvista. Olivatpa itse kengät millaiset tahansa, persoonastasi kertoo ehkä eniten se, millaisessa yhteydessä kenkiäsi käytät ja millaisessa kunnossa ne ovat.

Lenkkikengät hääjuhlissa ovat yhtä sopimattomat kuin piikkikorot metsäretkellä. Kumpikin valinta kielii sinusta paljon. Samoin hienoimmatkaan pikkukengät jakkupuvun kumppanina eivät vakuuta työhaastattelussa, mikäli ne ovat lyttyyn kulutetut ja reikäiset.

Jokaisen naisen kenkäkaapista tulisi löytyä pari mustia peruskenkiä, joissa on hieman korkoa ja vähän kapeneva muttei liian suippo kärki. Niissä voit mennä lähes kaikkialle – ja olla kertomatta itsestäsi kengilläsi yhtään mitään.

Teksti: Riikka Krenn

Kuvat: SXC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.