Mainos

Mitä ihmettä? Linnan boolikulholla ujostellaan

Tämän vuoden linnan juhlien teemana on "Tasa-arvon ja yhteistyön Suomi - vastuu Suomesta, vastuu maailmasta".

Teeman mukaisesti kutsuvieraissa on huomioitu mm. kansalaisjärjestöjen ja vähemmistön edustajia, sekä henkilöitä, jotka ovat toiminnallaan työskennelleet tasa-arvon, suvaitsevaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta.

Juhlavastaanoton herkut tarjoillaan perinteisesti noutopöydistä. Tarjolla on perinteisiä ja hieman modernimpia suomalaisia herkkuja.

Pöytiä koristaa muun muassa porovoilepäkakku, erilaiset karjalanpiirakat, savumuikkutuulihatut ja useat eri kakut ja leivokset.

Salaisella reseptillä valmistetun linnan juhlien boolin kulutus on viime vuosina vähentynyt. Tämän vuoden juhliin tilataan 11 prosenttista boolia kuitenkin vielä 500 litraa.Myös viiniä ja olutta on tarjolla.

Boolin ohella myös kahvi on suosittua ja tänä vuonna tarjolla on Reilun kaupan luomukahvia, jota kuluu perinteisesti noin 300 litraa.

Ensimmäinen itsenäisyyspäivän vastaanotto pidettiin vuonna 1919, jolloin Linnassa järjestettiin ensimmäinen iltapäivänvastaanotto. Tuolloin vieraiksi huolittiin ainoastaan hallitus, diplomaatteja ja virkamiehiä, yhteensä noin 150 henkilöä.

Iltajuhliin siirryttiin pysyvästi vuonna 1925, jolloin presidentti Lauri Relanderin isännöimiin juhliin kutsuttiin n.1600 vierasta. Ilta sisälsi musiikkiohjelmaa ja tanssia aamuun asti. Juhlat ovat jatkuneet tässä muodossa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.