Mitä ihmettä? Kauppakeskuksen outo hissinumerointi ihmetyttää Espoossa – "Mysteerihissi on tehty vanhaan kuiluun"

Kauppakeskuksen hissiarvoitus ratkesi – tästä numeromysteerissä on kyse! 2:17

Espoolaisen kauppakeskus Iso Omenan hissi nostattaa kulmakarvoja siihen astuvien keskuudessa. Kauppakeskuksen uuden ja vanhan puolen välillä sijaitsevan hissin erikoisesta hissitaulusta puuttuu nimittäin useita kerroksia.

Ison Omenan uuden ja vanhan puolen rajalla sijaitsee parkkitalo, jonka hississä on kummallinen omituisuus: Hissin nappit ovat olemassa ainoastaan kerroksiin -1, 0, 1, 2, 5 ja 8.

VIDEO: MTV Uutiset testasi, pääseekö hisseillä yhtä nopeasti korkeaimmasta kerroksesta matalimpaan. 

Missä ovat kerrokset 3, 4, 6, ja 7?

Normaalilla paikallaan, kertoo kauppakeskus Iso Omenan kiinteistöpäällikkö Esa Sihvonen.

– Numerointi perustuu siihen, että kyseinen hissi palvelee kauppakeskuksen pysäköintitaloa, Sihvonen kertoo.

– Niiden kerrosten numeroita, joissa tämä hissi ei pysähdy, ei ole edes merkitty hissitauluun. "Mysteerihissi" on tehty vanhaan hissikuiluun, ja siksi ratkaisu on tällainen, kiinteistöpäällikkö valottaa. 

Välikerrokset ovat siis edelleen paikallaan, mutta niihin päästäkseen täytyy valita viereinen hissi.

Lisää hämääviä hissimerkintöjä

Huomiota herättää myös se, että hissin kahdessa kerroksessa numeronäppäinten viereen on liimattu ostoskärryllä varustetut tarrat, joiden ilmoittamat kerrokset ovat tietysti ihan toiset.

Hissipainikkeen toinen kerros on ostoskärrytarran mukaan ensimmäinen ja painikkeen viides ostoskärryjen kakkonen. Mistä on kyse?

– Hisseissä on tarrat sen vuoksi, että kauppakeskuksen kerrosnumerointi on erilainen kuin parkkitalon. Samanlaiset tarrat löytyvät myös viereisistä hisseistä, kertoo Ison Omenan kiinteistöpäällikkö Esa Sihvonen.

Lue myös:

    Uusimmat