Jalkapalloseura hankki 74-vuotiaan pelaajan – on pelaamassa ensimmäiset ottelunsa ammattilaisena: "He sanoivat, etteivät tajunneet, että tässä iässä voisi näyttää sellaisia taitoja"

Egyptissä ollaan erikoisen äärellä. Eez El-Din Bahderista on tulossa 74-vuotiaana kaikkien aikojen vanhin ammattilaisjalkapalloilija, vaikkei hän ole pelannut aiemmin ammattilaisena yhtään peliä.

Bahder on solminut sopimuksen Egyptin kolmannella sarjatasolla pelaavan 6th October -joukkueen kanssa. Hän oli näyttänyt Egyptin jalkapalloliitolle videon taidoistaan ja sai lisenssin.

– He sanoivat, että he eivät tajunneet, että tässä iässä voisi näyttää sellaisia taitoja, liikettä ja notkeutta, Bahder kertoi The Guardianille.

Kyse on kuitenkin seuran näkökulmasta pitkälti julkisuustempusta. Bahder on pelattava vähintään kahdessa ottelussa, jotta hän pääsisi Guinnessin ennätysten kirjaan virallisen ennätyksen haltijana.

Egyptiläisveteraani toivoo pääsevänsä avauskokoonpanoon seuran seuraavassa pelissä.

– Voi olla, että he tuntevat pelaavansa vain kymmenellä miehellä, mutta en halua heidän tuntevan niin. Voisin pystyä tuomaan oman panokseni. En tiedä vielä, saa nähdä, mitä seuraavassa ottelussa tapahtuu.

Bahder sanoi Arab Newsille, että hänelle on kaavailtu hyökkääjän roolia.

Vanhimman ammattilaispelaajan ennätys on toistaiseksi israelilaisen Isaak Hiyakin hallussa. Hyak pelasi maalivahtina vielä 73-vuotiaana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja