Missä Juhamatti Aaltosen ura jatkuu? – Agentti paljastaa ykkösvaihtoehdon

Sveitsin jääkiekkoliigaa kevätkaudella pelanneen Juhamatti Aaltosen ykkösvaihtoehto ensi kaudeksi on sama sarja, sanoo hänen agenttinsa Juuso Pulliainen.

Videolla kuvaa Juhamatti Aaltosen kevätkauden peleistä Sveitsin liigan SC Bernissä.

Aaltonen, 32, siirtyi Ruotsin SHL:n Röglestä täksi kevätkaudeksi Kari Jalosen ja Ville Peltosen luotsaamaan sveitsiläiseen SC Berniin. Runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen joukkueen kausi päättyi kuitenkin viime viikolla yllättäen välierissä Zürich Lionsia vastaan voitoin 2–4.

Aaltosen vastuu jäi lisäksi vähäiseksi: hänen tililleen kertyi vain kaksi runkosarjapeliä ja kolme pudotuspeliottelua. Peliajalle murtautumista vaikeutti liikkuvaan junaan loppusuoralla hyppäämisen lisäksi Sveitsin liigan ulkomaalaiskiintiö: NLA:n otteluissa saa pelata vain neljä ulkomaalaispelaajaa, ja Bernillä oli keväällä riveissään Aaltonen mukaan lukien yhdeksän pelaajaa, joilla ei ole Sveitsin passia.

Agentti Pulliainen ei pitänyt vastuun vähäisyyttä yllättävänä.

– Toki tiedettiinkin, että kun liittyy Bernin tasoiseen joukkueeseen, jossa ulkkaripaikat ovat jo täynnä, saattaa näin käydä. Se ei ollut mikään yllätys. Se oli tiedossa jo sinne mentäessä, Pulliainen sanoo MTV Sportille.

Hän silti myöntää, että toiveissa oli suurempi vastuu.

– Ainahan se on toiveissa, isompi peliaika. Mutta aika lailla tulivat ne pelit, mitä ajattelimme, että saattaisi tulla. Sillä lailla suhtkoht jees, sanoisinko näin, siihen nähden, mitä sovittiinkin.

Kiinnostaisivatko MM-kisat?

Ensi kaudeksi ensimmäisenä pöydällä on jatko Sveitsin liigassa. Sopimusta Aaltosella ei vielä ensi sesongiksi ole.

– Sitä tässä vielä vähän katsellaan. Toivon mukaan se olisi sama maa (Sveitsi). Sitä ensisijaisesti tavoitellaan, Pullainen alleviivaa.

Olisiko osoitteena sama Bern vai toinen sveitsiläisseura?

– Sitä ei tiedetä vielä. Kausi on loppunut vähän liian hätäiseen. Täytyy vähän odottaa, Pulliainen toteaa.

Aaltonen ei ole tällä kaudella vielä Suomen jääkiekkomaajoukkueessa pelannut, ja kevään vähäisillä näytöillä hänen MM-kisapaikkansa on kovin epätodennäköinen skenaario. Mutta spekulaationa: jos kutsu takavuosien luottovalmentajalta Lauri Marjamäeltä kävisi, olisiko kokenut arvokisakävijä Aaltonen kiinnostunut?

Pulliainen korostaa, ettei hänellä ole Aaltosen ajatuksista maajoukkueen suhteen vielä tietoa, mutta:

– En jaksaisi uskoa, miksei (MM-kisoissa pelaaminen) kiinnostaisi, hän summaa.

Lue myös:

    Uusimmat