Miro Heiskanen astui viimeisessä loppuottelussa arvovaltaisten legendojen joukkoon – myös Esa Lindell ahkeroi korkealle NHL:n tilastohistoriassa

Heiskanen nousi 0-2-tappioon päättyneen kuudennen loppuottelun myötä yhden kauden pudotuspelien peliajassa mitattuna kaikkien aikojen viidennelle sijalle.

Yhteensä 701 minuuttia ja neljä sekuntia pudotuspelikiekkoa syksyllä tahkonneen Heiskasen edellä ovat kärjestä luettuna Drew Doughty, Chris Pronger, Nicklas Lidström ja Duncan Keith.

Kärkipaikkaa pitävä Doughty kellotti kevään 2014 pudotuspeleissä Los Angeles Kingsin takalinjoilla peliaikaa yhteensä 747 minuuttia ja 33 sekuntia.

Heiskasen joukkuetoveri Esa Lindell pelasi puolestaan pudotuspeleissä yhteensä 667 minuuttia ja 38 sekuntia. Tämä oikeuttaa listalla sijoitukseen 14.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Tampa Bayn Victor Hedman jäi suomalaiskaksikon taakse 661 minuutin ja 34 sekunnin peliajalla.

Heiskanen ja Lindell olivat kaikkien aikojen tilastosijoituksen myötä myös päättyneiden pudotuspelien peliaikatilaston ykkönen ja kakkonen ennen Hedmania ja Dallasin John Klingbergiä.

Lähde: NHL.com

Lue myös:

    Uusimmat