Minna Parikka aikoo palauttaa Business Finlandilta saamansa 70 000 euron koronatuen – yhtiö teki lopettamispäätöksen jälkeen vuorokaudessa miljoonamyynnin

6:24
Kenkäsuunnittelija Minna Parikka lopettaa liiketoimintansa – yrittäjä kertoo syyn yllättävälle päätökselle

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka ilmoitti maanantaina lopettavansa yrityksen.

Parikan yritys sai keväällä Business Finlandin myöntävän 100 000 euron tuen vaikeasta koronatilanteesta selviytymiseen. Parikka kertoo lähettämässään tiedotteessa, että summasta 70 000 euroa käytettiin liiketoiminnan kehitykseen ja 30 000 euroa jätettiin nostamatta.

Kun Parikka maanantaina kertoi lopettavansa yrityksensä, sai hän kritiikkiä saamastaan koronatuesta. Tiedotteessa Parikka kertoo, että on kohtuullista palauttaa 70 000 euroa siitä huolimatta, että yritys tulee maksamaan veroina saadun tuen summan moninkertaisena takaisin. 

– Yrityksen liikevoitto oli kuluvana vuonna tammikuusta syyskuulle  550 000€, josta maksetaan tulovero vuonna 2021. Maanantaina 9.11. kun yritys tiedotti lopettamisesta nettikaupan varasto myytiin loppuun. Vuorokauden myynti syöksähti huikeaan 1,3 miljoonaan euroon, josta tullaan maksamaan valtiolle 24% arvonlisäveroa, sekä tulovero.

Parikka korostaa tiedotteessa, että yritys on 15 vuoden aikana maksanut kaikki verot Suomeen ja yritys on työllistänyt kymmeniä työntekijöitä Suomessa.

– Tuen hakemisen aikaan päätöstä lopettamisesta ei ollut vielä tehty, vaan erilaisista yhteistyömalleista käytiin keskustelua eri toimijoiden kanssa. Nyt, kun yrityksen lopettaminen varmistui viime viikolla ja siitä tiedotettiin maanantaina, olen päättänyt palauttaa Business Finlandin myöntämän tuen täysimääräisenä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja