Mainos

Ministeri tarjosi sakkokahvit eduskunnassa

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd) joutui tarjoamaan eduskunnan kuppilassa tänään rangaistuskahvit. Syynä oli se, että Viitasen kännykkä pärähti soimaan tiistain istunnossa kesken edustajakollegan puheenvuoron.

Kyse on eduskunnan perinteestä, jolla on haluttu estää kännyköiden soimista salissa. Puhemies Eero Heinäluoma (sd) tokaisi istunnossa saman tien, että Viitasen kuuluu tarjota nyt edustajille kahvit.

Viitanen oli kutsunut edustajat kahvittelemaan Twitterissä. Heti kahdeltatoista paikalla oli vain muutama kansanedustaja, eduskunnan työntekijöitä ja mediaa

Ministerin mukaan kansanedustajien kahvikatoon oli syynä valiokuntien kokoukset. 

– Olin varautunut, että jos väkeä tulee paljon, maksan ison sakkokierroksen.

Myös puhemies Eero Heinäluoma (sd) saapui tarjouskahville. Kahvin kyytipoikana oli joulutorttu.

– Kyllä suoraan sanoen maistuu. Tämä on aivan herkullinen. Nyt kyllä suhtaudun paljon myötämielisemmin puhelimen sointiin edustaja Viitasen kohdalla.

Kahvin lisäksi sakkokierrokseen kuului myös pulla, jos halusi. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) oli yksi kahvittelijoista.

– Tottakai maistui, kun ministerin töppäyksen takia tuli ilmaiseksi. En muuten kyllä syö pullaa, Hakkarainen paljasti. 

Ministeri joutui selittämään mediahyörinää eduskunnan varapuhemiehelle Pekka Raville (kok). Ravi piti perinnettä hyvänä.

– Ryhdikästä toimintaa.

Edellisen kerran puhelinrangaistus uhkasi kokoomuksen Ilkka Kanervaa marraskuussa 2013. Kanervan puhelin soi hänen taskussaan kesken oman puheenvuoron. 

Puhemies muistutti edustajaa kahviperinteestä. Kanerva kiemurteli itsensä kuitenkin ulos tilanteesta. Puhemies Heinäluoma muistaa tapauksen hyvin.

– Kanerva ilmoitti, että kyllä hän tarjoaa. Tervetuloa samana päivänä kello 17 Turkuun kotiini. 
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.