Ministeri Mika Lintilä intialaisella uutiskanavalla: "Suomi on Naton jäsen tänä kesänä" – ministeriön mukaan Lintilä puhui vain prosessin aikataulusta

Pääministeri Marin: Nato-päätös tehtävä kevään kuluessa 0:50
Pääministeri Sanna Marin: Nato-päätös tehtävä kevään kuluessa.

Intialaisen Wion News -uutiskanavan mukaan elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoi haastattelussa Suomen olevan Naton jäsen kesällä. Lintilä on parhaillaan vierailulla Intiassa.  Lintilän erityisavustaja Antti Siika-aho selventää MTV Uutisille, että Lintilä avasi haastattelussa lähinnä Nato-jäsenyysprosessin aikataulua.

Jäsenyys olisi Siika-ahon mukaan mahdollinen toteutua aikaisintaan kesällä, jos Suomi ilmoittaisi olevansa valmis Naton jäseneksi. Puolustusliiton jäseneksi päästään liiton kutsulla ja sen kaikkien aiempien jäsenmaiden hyväksynnällä.

Wion Newsin diplomaatti- ja puolustuskirjeenvaihtaja Sidhant Sibal oikoi siis hieman mutkia Twitter-tilillään kerrottuaan Lintilän sanoneen haastattelussa, että Suomesta tulee Naton jäsen kesällä. 

Seuraavassa twiitissään Sibal siteerasi Lintilää liittyen venäläiseen energiaan.

– Kaikki haluavat ulos venäläisestä energiasta, Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä energiariippuvuuden vähentämisestä. 

Myös ministeri Lintilä itse uudelleentwiittasi toimittajan päivityksen omalla tilillään.

Juttua päivitetty Lintilän erityisavustaja Antti Siika-ahon täsmennyksillä kello 18.24.

Lue myös:

    Uusimmat