Ministeri Krista Kiuru kommentoi vakavana MTV:lle Kiuruveden hoivakodin koronakuolemia: "Aivan selvä, että siellä on epäonnistuttu"

19:47

Sosiaali- ja terveysministeriö on aiemmin ohjeistanut kuntia, että esimerkiksi kotihoidon työntekijöiden tulee käyttää kasvosuojainta asiakaskäynneillä. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) pitää vakavana, ettei annettuja ohjeita olla noudatettu. 

Suojavarusteiden riittävyys on ollut ministeri Krista Kiurun mukaan sensitiivinen kysymys sairaanhoitopiireissä. Tietoja varustetasosta ei olla välttämättä haluttu välittää edes yksittäisen sairaanhoitopiirin tai kunnan sisällä. 

– Kun jostain asiasta saattaa tulla puutetta, niin tietenkin mielellään itse varaudutaan, että nämä välineet riittävät sen tehtävän suorittamiseen, mitkä sen taholla on, ministeri kommentoi MTV:n haastattelussa Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Ongelmaksi on noussut joissakin paikoissa se, että suojavarusteita kuten hengityssuojaimia ei ole riittänyt kotihoidon ja vanhushoidon työntekijöille. 

Ylä-Savon Sote tiedotti torstaina kahdesta uudesta koronaviruskuolemasta samaisessa hoivakodissa Kiuruvedellä. Koronakuolemia on nyt yhteensä samassa hoivakodissa jo 11.

Ministeri Kiuru nosti Kiuruveden tapaukset esimerkiksi Viiden jälkeen -ohjelmassa torstaina. 

– Kyllä se on aivan selvä, että siellä on epäonnistuttu, Krista Kiuru totesi. 

Ministeri painotti hengityssuojaimen käytön pakollisuutta hoitotyössä. Selitykseksi ei riitä se, ettei suojavarusteita olisi tarjolla. 

– Virkamiesohjeistuksessa on lähdetty siitä, että kankainen kertakäyttöinen tai pestävä huivi riittäisi. Sillä olisi jo monet ongelmat vältetty. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja