Ministeri Harakka: Skopjen koronalennot voivat loppua jo reilun viikon kuluttua – "Työ on täydessä käynnissä"

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) arvelee, että Skpojen koronalennoille voi tulla stoppi reilun viikon kuluttua.

Ministeri kommentoi asiaa saapuessaan Säätytalolle, missä hallitus pui parhaillaan matkustusrajoituksia.

– Hallitus saa neuvottelun aikana tietoja viranomaisilta ja Traficom valmistelee virkapäätöksellä ratkaisua. Saatuaan sen valmiiksi, se kertoo myös asiasta itsenäisesti.

– En näe mitään syytä, miksei aikataulu voisi olla niin, että lennot loppuvat reilun viikon päästä.

Harakan mukaan hallituskumppaneilla on ollut yhtäläinen tilannekuva siitä, että asiaan täytyy puuttua.

– On vakava ongelma ja poikkeava tilanne, että on yksi reitti, minkä kautta on tullut paljon tartuntoja. Traficomilla on toimivalta ja tämä työ on täydessä käynnissä.

Suomen linja hyvin tiukka

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ei ottanut saapuessaan neuvotteluihin kantaa siihen, pitäisikö pakkokaranteeniin joutuneiden ja tieten tahtoen riskialueella matkustaneiden oikeus tartuntatautipäivärahaan poistaa.

Pekosen mukaan päivärahan rajoittaminen vaatisi lainsäädännön muutoksen.

– Asiassa on niin paljon oikeudellisia asioita selvitettävänä, etten ota kantaa tällä hetkellä.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) puolestaan totesi saapuessaan Säätytalolle, että Suomen rajoitukset ovat Euroopan tiukimmasta päästä tai jopa tiukimpia.

– Tässä täytyy ottaa huomioon kokonaistilanne, eli millaisia vaikutuksia sillä voi olla, kun rajoja pidetään kiinni. On erittäin hyvä, että THL valmistelee liikennevalomallia meille ja odotan sitä kovasti, sillä sitä tarvitaan pikaisesti.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) muistutti, että Suomen tautitilanne on Euroopan parhaimpia.

Suomi on pitänyt raja-arvona matkustamiselle 8-10 tapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden viikon aikana. Ohisalon mukaan arvoon on vaikuttanut maakohtainen tautikehitys.

– Olemme toisaalta tehneet aika tiukkoja toimia ja samaan aikaan avattu yhteiskuntaa. Tämä on tasapainoilua, että rajoitetaan ja pidetään yhteiskunta auki samaan aikaan, Ohisalo muistutti.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus neuvottelee uusien maiden ottamisesta sisärajatarkastusten piiriin. Esillä ovat olleet Tanska, Islanti ja Kreikka.

Lue myös:

    Uusimmat