Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Millaiset asiat ajavat ihmiset äänestysuurnille? Kajaanilainen Sirkka: "Perunanmyyjillä pitäisi olla käsienpesupaikat" 

4:03
Nämä asiat ajavat ihmisiä vaaliuurnille – katso video!

Vaalitenteissä puhutaan sote-uudistuksesta ja maakuntaverosta, mutta mitä äänestäjät itse kuntavaaleilta toivovat?

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

MTV:n oma vaaliauto kiersi ympäri Suomea kuluttaen asfalttia reilun 2 000 kilometrin verran. Toimittaja Leo Jaakkonen kysyi reissullaan paikallisilta, mitä kunnissa pitää parantaa ja mikä ajaa ihmiset äänestämään.

Tällaisia olivat suomalaisten vastaukset:

– Torielämässä olisi kehittämisen varaa ja siinä kellot soisivat kaupunkia kohtaan. Sanotaan nyt ihan ensin sosiaaliset tilat. WC puuttuu ja perunanmyyjillä pitäisi olla käsienpesupaikat, sanoo kajaanilainen Sirkka Lappalainen.

– Kunnallispolitiikka on sellainen, jota pitäisi pikkuisen kehittää ja hakea yhteistyötä vielä enemmän. Ja Kajaanin ja Kainuun yhteismarkkinointi matkailussa, toiminnoissa ja elinkeinoissa, listaa niin ikään kajaanilainen Eero Määttä.

– Täällä ei paljon palveluita ole eikä aktiviteettejä. Vaatteita esimerkiksi jos pitää ostaa, pitää lähteä Kuopiosta hakemaan tai netistä tilata, sanoo Hannes Liinosmaa Savonlinnasta.

– Pieksämäellä nuoret pääsevät tatamille ilmaiseksi aina silloin, kun ei ole vuorot varattu. Jotain sellaista kaipaisi, missä voisi käydä höntsäilemässä, esimerkiksi salibandya, toivoo savonlinnalainen Katriina Sepponen.

– Vaalien alla aina luvataan yhtä sun toista, mutta kyllä näkisin, että täällä on aika suoraselkäistä porukkaa ja siitä olen hyvilläni, että nuoria on lähtenyt mukaan politiikkaan. Äänestää aion, silloin pystyy täällä torilla ottamaan tiukasti kuntaa, kun käy äänestämässä, veistelee savonlinnalaisessa toripöydässä istuva Kauko Pesonen.

– Terveyspalveluissa on parannettavaa tässä kaupungissa. On pitkät jonot, mikä riippuu aika paljon koronastakin tällä hetkellä. Niissä on parannettavaa kieliasiankin suhteen, sanoo kaksikielisessä Pietarsaaressa asuva Marjut Hepokangas.

– Yhteistyökykyisiä ihmisiä sinne pitäisi saada, jotka ajaisivat kunnan etua eivätkä minkään puolueen etua, toteaa Pentti Kuurne Luhangalta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja