Miljoonavoittaja paljastaa: Veikkausvoitto vaati tarkat laskelmat

Suomessa on miljonäärejä reilut 25 000, mutta vain harva heistä puhuu rahoistaan julkisuudessa. Varsinkin sellaiset, jotka ovat rikastuneet voittamalla, vaikenevat usein onnenpotkustaan esimerkiksi kateuden pelossa. Jorma Vuoksenmaa on poikkeus.

Vuoksenmaa on ammattipelaaja, Suomen ensimmäinen totomiljonääri. Hän rikastui vastikään 1 012 439 euroa totoamalla.

Vuoksenmaa kertoo, että voittopotista huolimatta ei voida puhua äkkirikastumisesta tai uskomattomasta onnesta.

– Kovalla työllä ja tutkimuksella voi auttaa onneaan ja tulla hyvin toimeentulevaksi pienyrittäjäksi. Aina tämä ei ole niin näyttävää hommaa kuin viime lauantaina (kun voitto osui kohdalle), hän kertoo Huomenta Suomessa.

– Tämä on kovan työn ja hyvän onnen yhdistelmä. Elämässä on paljon enemmän satunnaisuutta kuin haluamme edes myöntääkään. En vaatimattomasti hymistele, että olimme onnekkaita tai en nosta isosti esille sitä, että olemme tehneet 25 vuotta tutkimusta. Molempia tarvitaan, jos peleissä haluaa voittaa.

Rahaa Vuoksenmaan peliporukalla on palanut - Vuoksenmaan mukaan sitä on tullut ja mennyt vuosien aikana.

– Tässä ei ole kyse siitä, että yhtäkkiä tulee paljon rahaa ja se käytetään heti. Kirjanpito on erittäin tärkeää ja pelaajan täytyy tietää, millaisissa tilanteissa tulee hyötyä ja millaisessa tilanteessa tekee virheitä

Tietokone on hyvä apuväline. Vielä 80-luvulla Vuoksenmaa piti kirjaa peleistä tukkimiehen kirjanpidolla. Totomiljonääri kertoo luottavansa pelatessaan esimerkiksi hevostietokantoihin.

(MTV3)

Katso ammattipelaaja Jorma Vuoksenmaan haastattelu: (Huomenta Suomi 2.3.2012)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja