Miljardööri Jeff Bezosin avaruusfirma on vaikeuksissa – hävisi tärkeän sopimuksen kilpailijalle ja insinöörit marssivat ulos

1:52
Katso video: Jeff Bezos lensi onnistuneesti avaruuteen! Katso kooste matkasta tästä

Amazonin perustaja Jeff Bezos on ponnistanut maailman rikkaimmaksi mieheksi, aina avaruuteen asti.

Gizmodo kuitenkin kertoo, että Bezosin pystyttämä avaruuslentoyhtiö Blue Origin ei voi hyvin.

Aiemmin tänä vuonna NASA etsi kehittäjiä Artemis-kuulentojen laskeutumismoduulille. Blue Originille siivun saaminen 2,9 miljardin dollarin sopimuksesta olisi ollut elintärkeää jopa siinä määrin, että Bezos avoimessa kirjeessä NASA:lle lupasi yhtiönsä kattavan miljardien dollarien kulungit saadakseen sopimuksesta osansa.

Viime kädessä NASA kuitenkin myönsi koko potin Elon Muskin avaruuslentoyhtiö SpaceX:lle.

CNBC kertoo, että Bezos ei niellyt tappiotaan, vaan haastoi NASA:n oikeuteen, uhaten viivästyttää Artemis-lentojen toteutumisen käytännössä kokonaan.

Blue Originin ahdinkoa ei helpota sekään, että yhtiöstä on lähtenyt yli tusina insinööriä viime viikkojen aikana. Bezosia kismittänee ennen kaikkea se, että osa osaajista on siirtynyt kilpailevien avaruuslentoyhtiöiden leiviin, ja vieläpä parempiin pesteihin.

Blue Originilta poistujien joukossa on muun muassa yhtiön Kuualuksen laskeutumismoduulin pääsuunnittelija Nitin Arora, joka vaihtoi SpaceX:lle töihin, sekä järjestelmien pääsuunnittelija Lauren Lyons, joka siirtyi toiminnanjohtajaksi Firefly Aerospacelle.

Fox Business tietää kertoa, että Blue Originilta on irtisanoutunut myös entinen astronautti Jeff Ashby sekä Blue Originin rakettijärjestelmä New Shepardin kehityksestä vastannut Steve Bennet.

Blue Origin kommentoi, että poistumisista huolimatta yhtiö kasvaa vauhdilla. Vuonna 2020 se rekrytoi 850 henkeä ja tänä vuonna riveihin liittyy 650 henkeä.

– Rakennamme tiimiä, ja meillä on runsaasti osaamista, yhtiö sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja