Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Miksi tämä ruokatrendi ei näy suomalaisissa ravintoloissa?

Naudankylkeä olutkastikkeessa - hidasta ruokaa parhaimmillaan
Naudankylkeä olutkastikkeessa - hidasta ruokaa parhaimmillaan
Julkaistu 30.10.2012 10:34

Makuja-osion Sivumaku-blogaaja Jani Kinnunen pohtii, miksei slow food ole yleistynyt suomalaisissa ravintoloissa

Pikaruokaa vastaan taisteleva, Italiasta lähtöisin oleva Slow Food on kasvanut vuosien varrella merkittäväksi kansainväliseksi liikkeeksi. Slow Food -liike pyrkii tuomaan hektiseen länsimaiseen kulttuurin ripauksen hitautta. Arjen kiireistä rytmiä vastaan voi taistella valmistamalla hitaita ruokia, joita voi myös herkutella hitaasti nautiskellen.

Hitaasti haudutetut ruoat ovat erittäin suosittuja esimerkiksi Italiassa, mutta Suomen ravintoloihin aate ei ole vielä täysin levinnyt. Sivumaku-blogaaja Jani Kinnunen toivoisi Suomeen kasvavaa slow food -kulttuuria.

– Jostain syystä suomalaiset ravintolat eivät ole ymmärtäneet ajan suomaa voimaa. Mikä ongelma on laittaa edellisenä päivänä iso kattila porisemaan täynnä halpoja ruhonosia ja myydä huikeilla lauseilla seuraavana päivänä?, Kinnunen pohtii blogissaan.

Kinnusen mukaan slow food on helpointa kokattavaa epävarmoille kokeille ja ruokia on vaikea pilata. Kaiken lisäksi ainekset ovat usein erittäin edullisia.

Lue lisää aiheesta ja katso Sivumaku-blogista herkulliset slow food -reseptit

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • 18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi