Miksi politiikan jättänyt Sanna Marin viihtyy nyt superjulkkisten seurassa? "Muutos on kyllä kertakaikkiaan outo"

Politiikan jättänyt demaripoliitikko ja Suomen ex-pääministeri Sanna Marin viihtyi Pariisissa silmää tekevien seurassa. 

Marin julkaisi Instagramissa sarjan kuvia Pariisin muotiviikoilla, joista voi päätellä hänen viettäneen aikaa esimerkiksi muotilegenda Anna Wintourin kanssa ja muotisuunnittelija Victoria Beckhamin liepeillä tämän muotinäytöksen tiimoilta. Yllään Marinilla oli Beckhamin ylellinen mekko sekä laukku. 

Kuvat ovat herättäneet kysymyksiä Marinin uudesta imagosta: kuinka demarijohtajasta tuli maailmanluokan julkkis, joka viihtyy kulutusta ihannoivissa piireissä?

Sosiaalisen median tutkija Essi Pöyry pohtii Ylellä, että esiintyminen voi liittyä Marinin hiljattain solmimaan sopimukseen Range Media Partnersin kanssa, joka hakee brändikumppanuuksia viihdemaailman tähdille. 

– Kansainvälisten supertähtien on tärkeää olla esillä eri toiminta-alueilla, se lisää heidän vaikutusvaltaansa, Pöyry sanoo Ylelle.

Teknologiateollisuuden viestintäpäällikkö, entinen politiikan toimittaja Marjo Ollikainen pohtii X:ssä, mitä arvoa Marinin esiintyminen superjulkkisten kanssa tuo hänelle.

Millaista julkisuuspääomaa saa esiintymällä Beckhamien ja Kardashinien rinnalla? Marinin työhön ja arvoihin liittyen?

Politiikan tutkija Johanna Vuorelma kysyy, lisääkö Marinin käännös kyynistä suhtautumista poliitikoihin. 

Voi olla, että Marinin loikka työväen johtajasta kulutusta ihannoiviin seurapiireihin vahvistaa kyynistä luentaa politiikan edustuksellisuudesta: politiikkaan hakeudutaan henkilökohtaisen intressin edistämiseksi ja ideologinen puhe on pelkkää taktiikkaa, politiikan tutkija Johanna Vuorelma pohtii X:ssä.

Kommenteissa esimerkiksi vasemmistopolitiikko Veronika Honkasalo ehdottaa, että Marin saattoi vain saada tarpeekseen.

Mä en kyllä olisi näin kyyninen, luulen, että hän vain kertakaikkiaan sai tarpeekseen, tai jotain käänteentekevää tapahtui. Mutta muutos on kyllä kertakaikkiaan outo.

Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään 1:03
Katso myös: Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään Tony Blair Institutessa.

Lue myös:

    Uusimmat