Näin Sanna Marinin esiintyminen sujui maailman vasemmistojohtajien kokouksessa: "Meidän täytyy lopettaa olemasta naiiveja"

Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään 1:03
Katso myös: Näin Sanna Marin kommentoi uutta työtään

Nykyisin Tony Blair -instituutin strategisena neuvonantajana toimiva Sanna Marin osallistui lauantaina Global Progress Action -kokoukseen Kanadan Montrealissa. Marin osallistui paneelikeskusteluun, jossa hän nosti esille muun muassa autoritääristen maiden pyrkimykset heikentää demokratiakehitystä. 

Keskustelu alkoi keveissä tunnelmissa, kun Marinin vieressä istunut Kanadan pääministeri Justin Trudeau sai yleisön nauramaan. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Marin aloitti puheenvuoronsa kertomalla, kuinka tavallisia ihmisiä huolestuttavat nykyään monet eri asiat, kuten metsäpalot, väkivaltarikokset, kodittomuus ja sosiaalinen epäoikeudenmukaisuus.

– Ihmiset eivät ole tyhmiä ja näkevät, että monia todella vaikeita asioita tapahtuu joka päivä ympäri maailmaa, Marin sanoi.

– He haluavat vastauksia, ja että poliittinen johto todella välittää heistä ja näistä ongelmista.

Marin näkee, että edistyksellisten johtajien tulisi paremmin kohdata ja myöntää nämä ongelmat ja tarjota vasta sitten ratkaisuja. Hänen mukaansa heidän tulisi työskennellä yhdessä, sillä kunkin kotimaan ongelmat, kuten kodittomuus, ovat nähtävissä myös muualla. 

Hän mainitsi myös, että Suomi on yksi niistä harvoista maista, joka on pystynyt vähentämään kodittomuutta.

Vihapuhe sulkee vähemmistöjen suut

Marin puhui myös siitä, kuinka erityisesti naiset ja vähemmistöjen edustajat miettivät, voivatko he työskennellä politiikan parissa, sillä he kohtaavat paljon vihapuhetta verkossa.

– He kokevat, että heidän suunsa suljetaan ja kohtaavat monenlaista väkivaltaa vain siksi, että osallistuvat politiikkaan, Marin sanoi. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hänen mukaansa vihapuhe vaikuttaa vaaleihin myös paikallisella tasolla. Marin näkee, että vihapuhe ja disinformaatio ovat osa vaikuttamista, jossa autoritääriset tahot pyrkivät haastamaan demokraattisia arvoja. Hänen mukaansa demokraattisten valtioiden pitäisi vahvemmin taistella sitä vastaan.

– Esimerkiksi Suomessa kohtasimme erilaisia kampanjoita Nato-prosessimme aikana, sodan aikana ja myös covidin aikana, Marin sanoi.

– Mielestäni meidän pitäisi lopettaa olemasta naiiveja, Marin sanoi kahdesti peräkkäin.

Voit katsoa koko paneelikeskustelun täältä.

Lue myös:

    Uusimmat