Miksi poliisi vaikenee täysin? Helsingissä vangittu jo kolme ihmistä lokakuussa tapahtuneeseen mysteeritappoon liittyen

Helsingissä on alkuvuoden aikana vangittu kolme ihmistä viime lokakuussa Helsingissä tapahtuneeseen henkirikokseen liittyen. Viimeisin vangitsemisista tehtiin eilen. Poliisi ei suostu kertomaan, mistä on kyse.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi eilen nelikymppisen miehen todennäköisin syin taposta epäiltynä. 

Epäilty henkirikos on käräjäoikeuden julkisten tietojen mukaan tapahtunut lokakuun 11. ja 12. päivien välisenä aikana Helsingissä, ja asian tutkinnanjohtajana on komisario Mari Päivärinta. Poliisi siis tutkii henkirikosta, jossa mies on epäiltynä.

Päivärinta vaati viime viikolla Helsingin käräjäoikeudessa vangittavaksi myös kolmikymppistä naista taposta epäiltynä. Nainenkin vangittiin todennäköisin syin. Rikoksen tapahtuma-ajaksi ilmoitettiin tuolloin samat päivät.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, mitä lokakuun 11. ja 12. päivinä uskotaan tarkalleen tapahtuneen.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut komisario Päivärintaa kommentoimaan vangitsemisia lukuisista yrityksistä huolimatta. Helsingin poliisin viestinnästä puolestaan kerrotaan, ettei poliisilla ole tapaukseen tai vangitsemisiin liittyen mitään kerrottavaa.

Sama tapaus?

Mitä ilmeisimmin vangitsemiset kuitenkin liittyvät samaan Helsingin poliisilla tutkittavana olevaan henkirikokseen, johon liittyen vangittiin tammikuun alussa myös 29-vuotias mies.

Mies vangittiin todennöisin syin Helsingissä tapahtuneesta taposta epäiltynä.

Tuolloin rikoksen tekoajaksi ilmoitettiin 12.–18. lokakuuta 2021, mutta on mahdollista, että tapahtuma-aika on täsmentynyt jälkikäteen.

Myös tuolloin vangitsemista vaati komisario Päivärinta.

Kun MTV Uutiset uutisoi ensimmäisestä vangitsemisesta 3. tammikuuta, poliisi ei ollut tiedottanut asiasta aiemmin. Tuolloin poliisi kuitenkin kertoi, että uhrin kuolemaan liittyvät tapahtumat ja kuolinsyy olivat olleet selvityksessä. Poliisista kerrottiin, että esitutkinta oli vasta alkuvaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat